САЩ одобриха сделката на IBM и Lenovo

Покупката на сървърния x86 бизнес на IBM от Lenovo е втората голяма сделка между двете компании

Покупката на сървърния x86 бизнес на IBM от Lenovo е втората голяма сделка между двете компании

Регулаторните органи на САЩ одобриха покупката на част от сървърния бизнес на IBM от китайската Lenovo. Сделката между двете компании беше сключена през януари тази година за сумата от 2,3 милиарда долара и очакваше зелена светлина от регулаторите.

Миналия месец поглъщането бе одобрено от китайските власти, а сега същото направиха и американските регулатори, въпреки някои опасения, че сделката може да пропадне заради обтегнатите отношения между САЩ и Китай в сферата на кибер сигурността.

Някои членове на комисията в САЩ са имали известни опасения, но в крайна сметка сделката получи одобрение и се очаква скоро да бъде финализирана. През юли главният изпълнителен директор на Lenovo Янг Янкинг заяви, че възнамерява да приключи придобиването на сървърния бизнес от IBM до края на текущата година.

Покупката на сървърния x86 бизнес на IBM от Lenovo е втората голяма сделка между двете компании. Преди няколко години Lenovo придоби бизнеса с персонални компютри на IBM и в момента е водещ играч на РС пазара. IBM, от своя страна, следва курс към по-рентабилни дейности в сферата на софтуера и услугите.

Коментари по темата: „САЩ одобриха сделката на IBM и Lenovo”

добавете коментар...

  1. :)

    Power машините , мейнфрейм, голяма част от сториджите , лентовите библиотеки …. сигурно има и други .

  2. :o)

    Остана ли вече някакъв хардуер на IBM който да не е под контрола на дръпнатите комунисти?

Коментар