Apple поскъпна до рекордно високо ниво

Интересът на инвеститорите към новите продукти на Apple оскъпи компанията

Интересът на инвеститорите към новите продукти на Apple оскъпи компанията

Акциите на Apple поскъпнаха до рекордно високо ниво в цялата история на компанията. В края на борсовата търговия вчера една акция ИТ гиганта се продаваше за $100,53, или с 1,4% повече от предходния ден.

Пикът във вторник подобрява рекорда от септември 2012 г., когато ценните книжа на Apple поскъпнаха до $100,30. Файненшъл Таймс обяснява скока с инвеститорския интерес към новите продукти, които компанията ще обяви в близките месеци, вкл. iWatch, HealthKit и платежна услуга.

Прокрадват се и мнения, че новият пик в акциите на Apple се дължи на одобрението за работата на Тим Кук и неговия мениджърски екип. Принос за поскъпването на Apple вероятно имат и подобрените перспективи за продажби на iPhone на развиващите се пазари като Китай.

Поскъпването на акциите на Apple се подкрепя и от действията на търговци, които традиционно купуват ценни книжа преди пускането на нови продукти. По-рано компанията подгря пазара с изявление, че подготвя най-добрите си продукти от 25 години насам.

Анализаторите припомнят, че акциите на Apple редовно поскъпват в навечерието на големите анонси, но след това – когато даден продукт излезе на пазара – цената на акциите пада.

Коментар