Северна Корея предлага ИТ кадри на Русия

ИТ специалисти от Северна Корея може да се пренесат в Русия срещу 2000 долара месечно възнаграждение  (снимка: CNews.ru)

ИТ специалисти от Северна Корея може да се пренесат в Русия срещу 2000 долара месечно възнаграждение (снимка: CNews)

Посолството на Северна Корея в Русия е предложило на местната ИТ асоциация АПКИТ подготвени кадри за нуждите на високотехнологичните компании в страната. По този начин КНДР може да помогне на Русия да преодолее дефицита от ИТ специалисти.

Корейското правителство е готово да командирова в руски фирми десетки разработчици, системни интегратори и специалисти по Windows и Linux, съобщи CNews.ru. Подчертава се опитът на корейските ИТ кадри в областта на С/С++ и Windows, уменията за работа в екип и бързото ориентиране в чужд код.

Освен технически специалисти, посолството предлага на Русия мениджъри в работата с партньори и клиенти. Предполага се, че корейските специалисти ще получават в Русия не по-малко от 2000 долара на месец.

Русия изпитва огромен недостиг на квалифицирани ИТ специалисти. Според оценки на правителството, на страната са необходими 1 милион подготвени кадри, при налични в момента едва 350 хиляди, за да постигне желаната независимост от западния софтуер.

Коментари по темата: „Северна Корея предлага ИТ кадри на Русия”

добавете коментар...

  1. :o)

    коментарът ми на тази нова може да бъде единствено: МУХАХАХАХАХАХАХАХХ

  2. Лора

    2000 долара? Тия шегуват ли се или Ким чен Ун ще им прибира парите? Чете в България ще получават повече.

  3. Драгомир

    > и бързото ориентиране в чужд код
    Такива са им северно корейските специалисти. Специалисти по компютърна сигурност. Не че такива кадри не са нужни де… Но не са ИТ специалисти от всякакъв характер, каквито липсват на Русия.

Коментар