Проучване: Бързият интернет прави хората по-умни

Където има бърз интернет, има и повече интелект, твърди американско проучване

Където има бърз интернет, има и повече интелект, твърди американско проучване

Високоскоростният интернет има решаващо значение за хай-тек фирмите, които разчитат в дейността си основно на мрежата. Едно скорошно проучване показва също, че бързата интернет връзка е предпоставка за наличието на по-умни хора.

Анализът на американската организация High Speed Internet разкрива пряка зависимост между интелигентността на студентите, оценявана чрез популярния тест ACT, и скоростта на интернет в различните щати.

В Топ 15 по този показател попадат щатите Вирджиния, Делауеър, Роуд Айлънд и Масачузетс, както и родният щат на Microsoft – Вашингтон. Наскоро в централата на компанията бе измерена една от най-бързите скорости на достъп в САЩ – 50,2 Mbps.

За сравнение, в щати с бавен достъп до интернет като Аляска, Кентъки и Западна Вирджиния, студентите показват по-нисък среден резултат в тестовете ACT. Има, разбира се, и щати, които са изключение от правилото. Така например, в Мичиган, където скоростта на интернет е най-висока, студентите са едва на 41-во място по ACT.

Анализът на американската организация High Speed Internet разкрива пряка зависимост между интелигентността на учениците, оценявана чрез популярния тест ACT, и скоростта на интернет в различните щати

Анализът на американската организация High Speed Internet разкрива пряка зависимост между интелигентността на студентите, оценявана чрез популярния тест ACT, и скоростта на интернет в различните щати

Като цяло обаче, изводите от проучването развенчават мита, че интернет и технологиите намаляват нивото на интелигентност на хората. Изследването може на да насърчи преподавателите да включат повече технологии в процеса на обучение.

Коментари по темата: „Проучване: Бързият интернет прави хората по-умни”

добавете коментар...

  1. Българин

    Аз съм още на 33600 модем… това значи ли, че съм тъп?

  2. Интернет

    запомни едно Интернетът ми е много по-бърз от Интернета тьи

  3. Петър Михайлов

    Доказателството е направено чрез обикновен регресионен анализ, което е смешно да се коментира въобще. Така можеш да докажеш, че дължината на пениса е в пряка връзка със скоростта на интернет:)))

  4. Пламен

    @sda Присмял се хърбел на щърбел. 😀

  5. sda

    до philip: начина по който пишеш (на латинеца), доказва че нямаш никакви книги…

  6. sda

    моя интернет е много бърз… понякога немога да го догоня, баси гадняря!

  7. Пламен

    Веднага отивам да си взема 1Gbps интернет, че да стана по-умен.

  8. Драгомир

    philip по-умни са, защото много книги са ги дранвали по главата, падайки от по-горните рафтове на домашната им библиотека.

  9. philip

    prouchvane ustanovqva 4e umnite hora imat pove4e knigi

    koe e vqrno :

    4e imat knigi zashtoto sa umni
    umni sa zashtoto imat pove4e knigi

  10. User

    Доста писачи на статии се налични в последно време – какво ли ще представляват следващото поколение писачи?

  11. Драгомир

    Бързият интеренет прави и хората по-дълголетни и по-силни. Какво още чакате??? Бързо отидете до магазина да си вземете бърз интернет.

    Честно казано не съм чел тази статия (което правя изключително рядко), но мога да предположа какво е представлявало проучването. Питали са студентите различни въпроси по интернет. Тези които имали бърз интернет веднага отговаряли, а тези които имали интернет със скорост 4K/sec учените сметнали за бавноразвиващи се.

  12. Морон

    Не е нужно да усвояват пари за супер специалното проучване. Отдавна е доказано, че ниският стандарт на живот непоправимо уврежда хората здравословно, психически и умствено.

    Нека да направят още проучване в още по-забутаните места няма не само висока скорост на Интернет, а изобщо нямат компютри. Какви ли интересни изводи ще направят проучвателите като пуснат компютърен тест на хора които не са виждали компютър на тези хора единственото нещо което ги вълнува е физическо оцеляване.

  13. Лазар4ou

    99% от болните от рак са яли краставици…that;s not sience

  14. ?

    Нещо ми се губи причинно-следствената връзка. Не може ли да се предположи, че просто умните хора не отиват да живеят на забутани места, където няма свестен интернет?

Коментар