Apple не успя да забрани Samsung в САЩ

Патентната война между Apple и Samsung се води още от април 2011 г.

Патентната война между Apple и Samsung се води от април 2011 г.

Федералният съд на САЩ отхвърли искането на Apple за забрана на продажбата на смартфони и таблети с марката Samsung на територията на страната.

През май тази година американски съд призна Samsung за виновна в нарушаване на три патента на Apple в някои от своите устройства. На корейската компания беше наложена санкция в размер на 120 млн. долара, докато Apple очакваше компенсация от 2,2 млрд. долара.

След това съдебно решение Apple поиска безсрочна забрана за определени продукти на Samsung на територията на САЩ, вкл. на пет модела смартфони и един таблет Galaxy Tab 2. Но окръжният съдия Луси Кох обяви аргументите на американката компания като недостатъчни за толкова строга санкция срещу конкурента Samsung.

„Приветстваме днешното решение. Винаги се стремим да предоставяме на американските потребители широк избор от иновативни продукти”, е официалният коментар от Samsung.

Патентната война между Apple и Samsung започна през април 2011 г. Оттогава досега двете корпорации инициираха десетки съдебни искове в различни страни. В началото на август 2014 г. те решиха да прекратят делата на пазарите извън САЩ, но на американска земя съдебните битки продължават.

Коментари по темата: „Apple не успя да забрани Samsung в САЩ”

добавете коментар...

  1. Драгомир

    Реалист, явно any е бил много прав с изказването си:
    >А като събереш парички за нещо на Apple ще се радваш още повече.
    Ти си живият пример…

  2. реалист?

    Събрах парички за нещо на Епъл и … си купих цяла колекция от джаджи на различни производители, които работят прекрасно дори и в синхрон. Със остатъка си купих електроника за диагностика на автомобили и софтуера за андроид, който е 14 пъти по евтин отколкото в епълстор. В момента смятам да си взема часовника на Самсунг, дето не му е нужна връзка със смартфон за провеждане на разговори. А между другото си отключвам и входната врата със телефона. Следващия път като събера пари за нещо на Епъл, че си сглобя суперкомпютър.

  3. any

    Радвам се за Samsung

    Колко му трябва на човек да е щастлив. А като събереш парички за нещо на Apple ще се радваш още повече.

  4. Anonymous

    Радвам се за Samsung по добри са доста повече от Apple всепак Androida ще се окаже на почти всички устроиства 😉

Коментар