РС производители искат Windows 9 до края на годината

Някои производители на РС искат от Microsoft да пусне Windows 9 преди коледните  празници

Някои производители на РС искат от Microsoft да пусне Windows 9 преди Коледа

Финалната версия на Windows 9 се очаква да излезе на пазара през април 2015 г., една година след появата на Windows 8.1 Update. Но графикът на Microsoft за пускане на новата операционна система, макар че не е обявен официално, може да се окаже неудобен за производителите на персонални компютри.

Някои ОЕМ-и (производители на оригинално оборудване) се опасяват, че периодът около април 2015 г. не е удачен за налагане на нова операционна система, тъй като традиционно през пролетните месеци продажбите на компютри са слаби.

Според блогъра WZor, производителите са поискали от Microsoft да пусне Windows 9 по-рано на пазара – преди Коледа и Нова година, за да извлекат полза от празничния бум в продажбите.

Вече е известно, че през септември Microsoft ще пусне бета версия на новата ОС, но вариантът завършена ОС да излезе преди новогодишните празници изглежда невъзможен. Твърди се, че в момента двете страни обсъждат възможности как да преодолеят този проблем.

Според някои информации, за празничния сезон Microsoft може да предложи на ОЕМ-те специално издание на Windows 8.1, което след това ще се обновява безплатно до Windows 9.

Коментари по темата: „РС производители искат Windows 9 до края на годината”

добавете коментар...

  1. Драгомир

    Аз пък искам Windows 9 да излезе в края на 2030 година. Вече обмислям да започна преговори с MS.

Коментар