Google подготвя премиера на Android One в Индия

Google планира да осигури достъп до интернет за милиарди хора по света чрез инициативата за еталонна платформа Android One

Google планира да осигури достъп до интернет за милиарди хора по света чрез инициативата за евтини смартфони на база еталонна платформа Android One

Android One, инициативата на Google за достъп до интернет на милиарди хора по света чрез евтини устройства, вероятно ще бъде представена официално на 15 септември в Индия.

Google планира да въведе на пазара устройства на цени, доста по-ниски от тези на сегашните Android смартфони. От тях ще могат да се възползват хората в развиващите се страни, вкл. Индия.

Инициативата Android One беше обявена преди една година, но до момента липсва информация за устройствата, които ще реализират плана на Google. Очаква се компанията да разкрие подробности на пресконференцията в Индия, съобщи ndtv.com.

Вероятно евтините устройства ще се предлагат на пазара в страната от местни производители като Karbonn, Micromax, Spice, Xolo и др. Тези компании вече имат силно Android портфолио, а Google иска чрез своята мобилна платформа да контролира напълно масовия пазар.

Коментари по темата: „Google подготвя премиера на Android One в Индия”

добавете коментар...

  1. :o)

    не разбрах как евтиния смартфон ще осигури интернет достъп на милиарди хора по света?
    Смартфони по 100 лева и сега има и то в България.
    В индия сигурно са по 50$.
    Тея да не са по 5$?

Коментар