Кампания на ООН плаши с 50-градусови температури у нас

Телевизионна водеща показва червена карта с температури от 50 градуса целзий в България

Телевизионна водеща показва червена карта с температури от 50 градуса по Целзий в България

Метеорологична прогноза по телевизията вещае наводнения, бури и изгарящи жеги по целия свят, от САЩ до Замбия, през идните четири десетилетия. Чудовищни наводнения, свлачища, урагани и топлинни вълни ще вземат стотици човешки жертви.

Прогнозата е въображаема и е част от кампания на ООН, която цели да привлeче вниманието към срещата на върха на ООН през този месец, посветена на борбата с глобалното затопляне, съобщи GreenTech.bg.

„Маями Бийч е под вода”, казва едно от лицата на „Времето” в първото издание на „Метеорологични прогнози от бъдещето” – поредица за климата през 2050 г., която се излъчва по японската NHK, американския Weather Channel и ARD в Германия.

Световната метеорологична организация на ООН (СМО), която покани известни телевизионни водещи, за да направят видео-клиповете преди срещата на високо равнище на ООН на 23 септември, заяви, че сценариите за затоплянето са „въображаеми, но съвсем реалистични”.

Телевизионна водеща от Замбия предсказва, например, тежка гореща вълна в страната. Американски водещ съобщава, че „мега-сушата в Аризона взе още една жертва”. Има и кадри от българска телевизия. Водещата показва червена карта с температури от 50 градуса по Целзий – далеч над всички досегашни температурни рекорди.

„Изменението на климата се отразява на времето навсякъде. То става още по-крайно и нарушава съществуващите климатични модели. Това означава повече бедствия”, каза генералният секретар на ООН Бан Ки-Мун в свое изявление. Той призова световните лидери да поемат „смели обещания” за борба с изменението на климата по време на срещата в Ню Йорк.

Срещата на върха се разглежда като стъпка към договор между почти 200 нации, които до 2015 г. трябва да вземат решение как да се забави глобалното затопляне.

Коментари по темата: „Кампания на ООН плаши с 50-градусови температури у нас”

добавете коментар...

  1. Драгомир

    Хайде да се организираме и да направим реалистично предвиждане за 60 градусови жеги! Ще бъде абсолютен хит и така ще сме били описвания в статията сценарий с цели 10 градуса!!!

  2. физик

    Поредните манипулации, измишльотини и приказки за наивници за изменнения на климата с цел да се вземат едни пари и да се поддържа паника сред хората, за да може лесно да им наложат такса “дишане”, пардон такса CO2.

    Тия приказки ги слушаме вече 20г, как температурите щели да хвръкнат в небесата и резултата е винаги един и същ “щяло да има забавяне, затоплянето се отлага за след 10-20-30г.”.

  3. Нико

    Какво толкова земеделието ще бъде унищожено както и по-голямата част от хората няма да са живи. Ще останат малки групи от хора които ще се адаптират да живеят под земята в пещери.

  4. neter

    Репортажът, от който е снимката на новината:
    “http://www.videoclip.bg/watch/356042”

Коментар