Асбис: Времената за бизнеса не са леки

„Кой можеше да предположи, че в сърцето на Европа ще се води война между два братски народа. Това повлия на нашия бизнес”, заяви Митко Топалов

„Кой можеше да предположи, че в сърцето на Европа ще се води война между два братски народа. Това повлия на нашия бизнес”, заяви Митко Топалов

Живеем в нелеки времена за бизнеса, заяви мениджърът на ИТ дистрибутора Асбис България на среща с дилъри в курорта „Свети Константин Елена”, където се провежда традиционната Асбис Академия.

2014 е изключително предизвикателна година за ИТ бизнеса. „Кой можеше да предположи, че в сърцето на Европа ще се води война между два братски народа. Това повлия на нашия бизнес”, сподели Топалов.

По неговите думи, Асбис е преминала възможно най-леко препятствията, тъй като е голяма мултинационална компания с бизнеси в различни региони на света.

Същевременно, ИТ индустрията се развива с непознати досега темпове. „Не съм наблюдавал такова разнообразие от идеи за бизнеса, индустрията се развива с непознати темпове, сменя се портфолиото”, заяви Людмил Стойчев, управител на независимата агенция CBN, който представи тенденциите на ИТ пазара.

Две неща са ключови, за да върви една компания напред – визия за бъдещето и партньори, подчерта Митко Топалов. „Най-голямата ни гордост са именно приятелските взаимоотношения с партньорите”, каза той.

Неговите думи бяха подкрепени от Людмил Стойчев. „Асбис винаги е имал чудесен екип, приятелски отношения и взаимно доверие с партньорите”, каза Стойчев. Според проучване сред дилърите, Асбис е дистрибуторът с най-голямо доверие и най-добър сервиз.

Коментари по темата: „Асбис: Времената за бизнеса не са леки”

добавете коментар...

  1. :o)

    Да, особенно за Белоруска компания – дистрибутор, регистрирана в Кипър 😉
    Повлияло им е и още как 😉

  2. 99

    @C:

    При конфликт в близост, особено забъркан от една от суперсилите хората не искат да рискуват с инвестиции и изчакват … парите стоят в банката и бизнес няма. Не се купуват сървери, десктопи, мобилки, мрежи и софтуер. Хората изчакват да видят дали няма да се разрасне войната. Ей тъй влияе украинската криза на нашия пазар. И не само за ИТ инвестициите.

  3. С

    Как по-точно повлия на бизнеса на ИТ пазара войната ? Че украински ИТ-та емигрираха в Европа и западна Украйна?

Коментар