4 млн. поръчани iPhone 6 за денонощие

Търсенето на новите смартфони превишава обема на първата партида, твърди Apple

Търсенето на новите смартфони превишава обема на първата партида, твърди Apple

За едно денонощие Apple е приела заявки за 4 милиона смартфона iPhone 6 и iPhone 6 Plus, по официална статистика от компанията. Това е рекордно високо търсене в цялата история на айфон.

„iPhone 6 и iPhone 6 Plus са най-добрите във всички отношения и ние се радваме, че нашите клиенти вече ги заобичаха така, както и ние”, коментира CEO-то на Apple Тим Кук.

Apple твърди, че търсенето на новите й смартфони превишава обема на първата партида, предназначена за предварителни поръчки. Поради това, много от поръчаните устройства ще бъдат доставени по-късно, през октомври вместо този месец.

Продажбите на iPhone 6 и iPhone 6 Plus ще започнат в петък, 19 септември на пазарите в САЩ, Австралия, Канада, Франция, Германия, Хонконг, Япония, Пуерто Рико, Сингапур и Великобритания.

Седмица по-късно новите смартфони ще станат достъпни в Австрия, Белгия, Дания, Финландия, Нидерландия, Норвегия, Португалия, Саудитска Арабия, Испания, Швеция, Швейцария, Тайван, Турция и ОАЕ. На българския пазар iPhone 6 се очаква през октомври.

Коментари по темата: „4 млн. поръчани iPhone 6 за денонощие”

добавете коментар...

  1. :o)

    …болни мозъци, робуващи на модата и тренда 🙂

  2. Гацо Бацо

    Иво, като не ти се слушат, беги да си играеш с Андроида и не цапай тук.
    iPhonе-а не е върха, но е по-добре от всичко на пазара за момента.

  3. Nik

    Нормално… очакваше се да е така. И критиците на Apple да се чудят как така са станали тея поръчки 😀 Apple била много смотана марка, iPhone бил боклук, а хората се редят на опашки 2-3 седмици преди да го пуснат в продажби. Аз не съм чул да има толкова много итерес към някой продукт на друга марка 😀

  4. Иво

    Алооо, детската градина на отхапаната ябълка – Гупости не ми се слушат.

  5. добре ве

    e kak sigurno 10 miliona sa

Коментар