EnterpriseOne прави таблета пълноценен ERP инструмент

С новата версия на EnterpriseOne преодоляваме ограниченията и правим от таблетите пълноценни устройства за създаване на разнообразна корпоративна информация, заяви Иван Аржентински

С новата версия на EnterpriseOne преодоляваме ограниченията и правим от таблетите пълноценни устройства за създаване на разнообразна корпоративна информация, заяви Иван Аржентински

Нова версия на ERP системата EnterpriseOne променя начина, по който бизнесът използва мобилните устройства. Ключово нововъведение е поддръжката на т.нар. „тристепенен режим” за работа с мобилни устройства, съобщиха от разработчика – българската компания ERP.BG.

Употребата на смартфони и таблети еволюира с бързи темпове и от устройства, които сме използвали предимно за достъп до съдържание, те постепенно се превръщат в инструменти за създаване на такова. Достъпът до новини, филми, игри, книги или информация за времето беше само началото. Днес потребителите на мобилни устройства все по-често ги включват не просто, за да консумират, а и да генерират съдържание през тях.

Тази тенденция проличава ясно в новата версия 2014/1 на EnterpriseOne – първата българска ERP система, изцяло оптимизирана за смартфони, таблети и чувствителни на докосване екрани.

„Досега таблетите винаги са дефинирани предимно като устройства за консумиране на съдържание и първите версии на нашата система следваха тези принципи. Това ни позволи да променим представата за достъп до бизнес информация – BI анализи, справки, календари и др. С новата версия на EnterpriseOne на практика преодоляваме ограниченията и правим от таблетите пълноценни устройства за създаване на разнообразна корпоративна информация”, сподели Иван Аржентински, управляващ партньор на ERP.BG.

Търговските екипи, консултантите и мениджмънтът на фирмите са улеснени да извършват всички свои ежедневни задачи в движение посредством мобилните си устройства. Цялата ERP система е оптимизирана за създаване на съдържание през „умни” дигитални устройства, допълни Аржентински.

Ключова новост във версия 2014/1 е поддръжката на т.нар. тристепенен режим за работа с мобилни устройства, който включва работа изцяло с докосване, без клавиатура и мишка, и е предназначен за устройства, които нямат такива компоненти. Екранните форми и контроли, които се използват само от клавиатура и мишка, се минимизират, а тези, които са предназначени за работа с докосване, се извеждат на преден план.

Оптимизирана е и работата с компютри, които имат клавиатура и мишка, но също така и „тъчскрийн” (чувствителен на докосване екран). При този режим се дава предимство на клавиатурата и мишката, като са предвидени оптимизации за работа с докосване. По подразбиране остава стандартният режим на работа само с клавиатура и мишка.

„Пуснахме новата версия в момент, когато предстои появата на пазара на следващо поколение мобилни устройства и операционни системи, улесняващи създаването на съдържание. Това ще позволи на нашите клиенти да се възползват веднага от иновациите в този бързо развиващ се сегмент”, подчерта Иван Аржентински.

Коментари по темата: „EnterpriseOne прави таблета пълноценен ERP инструмент”

добавете коментар...

  1. Viki

    Във тези продукти платен е само хоста?

  2. Павел

    Колко време мина от излизането на HTML5? Хората все още не знаят че всичко това което пише AppleFan може да се прави изцяло през web. Специално за синхронизации управление на уеб камера всичко това може става само в браузъра.

  3. AppleFan

    Иване,
    не е лоша идеята ти, но тя не покрива всички възможни изисквания, които трябва да покрива една така система. Уеб приложение, което работи през браузера гарантира мултиплатформеност, но само дотам. Ако искаш да имаш нотификации от страна на приложението, като напр. да ти напомни че не си синхронизиран, защото си работил в offline режим а да не говорим за хилядите нужни нотификации свързани с конкретната работа на една CRM или ERP система, то токава задължително ти трябва конкретно мобилно приложение за дадена платформа, била тя iOS, Android или Windows Phone. Да не говорим, че подобни съвременни системи имат нужда от бързо четене на баркове, QR кодове и издаване на касови бележки, чрез връзка с мобилен касов апарат. Е тази работа не може да се свърши от web приложение.

  4. Иван

    Добре всички знаем че уеб приложенията и уеб сайтове ще работят и на таблети и на смартфони няма нищо специално. Ако искаш нещо да е кросс платформено просто го направи като уеб сайт и това е.

Коментар