Проект насърчава интерактивното обучение

Проектът се основава на модела „едно към едно”, по-известен като „преносим компютър за всеки ученик”

Проектът се основава на модела „едно към едно”, по-известен като „преносим компютър за всеки ученик”

Интерактивни дъски и таблети за всеки ученик са част от иновациите, които проектът „Креативна класна стая” цели да въведе в образованието. Утре в Русе директори и преподаватели от местните училища ще се запознаят отблизо с новите тенденции в оборудването на класните стаи.

Проектът се ръководи от Център за творческо обучение и се подкрепя от Майкрософт България, в контекста на Национална програма „ИКТ в образованието” на МОН. В момента текат редица информационни срещи в различни градове в страната.

Проектът се основава на модела „едно към едно”, по-известен като „преносим компютър за всеки ученик”. Той може да бъде приложен във всички учебни предмети и сред ученици на всяка възраст.

Креативна класна стая” е успешно реализирана в няколко училища в страната, а кампанията за популяризиране на проекта вече стартира в Стара Загора и Бургас. Екипът на центъра ще обиколи общо 11 града, между които Русе, Варна, Плевен, Велико Търново и Пловдив.

Коментари по темата: „Проект насърчава интерактивното обучение”

добавете коментар...

  1. Драгомир

    Компютри в училищата – нищо ново. Подобрена програма за преподаване – пак нищо необичайно. Необичайното е, ако се намерят (поне някакви) учители за училищата…

Коментар