Мтел ще предлага сателитна телевизия

С проект за сателитна телевизия Мтел „отваря нова страница в своето развитие”

С проект за сателитна телевизия, който ще бъде обявен официално в четвъртък, 25 септември, Мтел „отваря нова страница в своето развитие”

Мтел ще обяви тази седмица навлизането си на пазара за сателитна телевизия. Компанията изпрати покани до медиите за събитие в четвъртък, 25 септември, с анонс, че „отваря нова страница в своето развитие”.

„Светът, хората и комуникациите се променят. Те имат нови правила и това са правилата на потребителите. От 25-и септември Мтел отваря нова страница в своето развитие. Развитие, което е вдъхновено от най-новите технологии и бъдещето”, пише в поканата.

В допълнение, Мтел уточнява, че на пресконференцията ще говори за бъдещето на телевизията, без да конкретизира типа на услугата. Според осведомени източници, телеком операторът ще представи услуга за сателитна телевизия.

В столичния хотел Sense пред журналистите ще говорят Танасис Кацирубас – главен изпълнителен директор на Мтел и Адриан Йежина – главен директор „Мултимедия и фиксирани услуги” в оператора.

Акцентът е върху правилата, задавани от потребителите,  което подсказва, че Мтел ще предложи вероятно интерактивна, персонализирана услуга. „Защо: Защото телевизията има нови правила. Твоите правила”, се посочва в поканата.

И в момента операторът доставя на абонатите си цифрова телевизия с над 160 канала и допълнителни полезни функционалности, вкл. връщане на програмата до 24 часа назад, записване на бъдещи предавания, поръчка на филми от видеотека и др.

По-рано тази година Мтел привлече Адриан Йежина на поста главен директор „Мултимедия и фиксирани услуги”. Под негово ръководство хърватският телеком Vipnet, част от Телеком Аустриа Груп, се превърна във водещ кабелен оператор в страната. Йежина отговаря в Мтел за мултимедийните, фиксирани и „облачни” услуги и назначението му подсказва плановете за развитие на Мтел в нови пазарни ниши.

Коментар