Ментормейт беше придобита от Тейлър Корпорейшън

Придобиването от Тейлър е възможност за растеж и развитие на офисите на Ментормейт в България

Придобиването от Тейлър е възможност за растеж и развитие на офисите на Ментормейт в България

Софтуерният разработчик Ментормейт обяви, че е придобит от американската Тейлър Корпорейшън. Сделката, чиято стойност не се съобщава, е част от дългосрочен план за развитие и усвояване на мобилните технологии в корпорацията от Манкато, Минесота.

Ментормейт създава специализиран мобилен и уеб софтуер. Компанията има офиси в Минеаполис (Минесота), София, Велико Търново, Пловдив и Варна. Тейлър, от своя страна, обединява над 80 фирми, които обслужват стотици клиенти от Fortune 500.

„Оценявахме множество опции за придобиване, които да удовлетворят максимално нашите клиенти, служители и собственици, и които да ни позволят да се разраснем глобално. Тейлър Корпорейшън се оказа най-добрият избор с достъпа си до огромни пазари и специфична бизнес експертиза в световен план”, коментира сделката Бьорн Стансвик, CEO на Ментормейт.

Придобиването от Тейлър е възможност за растеж и развитие на офисите на Ментормейт в България, където в момента работят над 200 човека. „Целта, която си поставяме за 2015 година, е да привлечем минимум 100 човека и да превърнем Ментормейт в един от лидерите на пазара за софтуерни разработки”, заяви Стефан Цанев, оперативен директор на Ментормейт в България.

Покупката на Ментормейт ще помогне на Тейлър да трансформира технологично компаниите в групата. Освен това Тейлър ще може да предложи на клиентите си софтуерни услуги, които да подпомогнат комуникирането на посланията им и да подобрят разпознаваемостта на техните брандове.

Ментормейт продължава да оперира по същия начин и след продажбата. Мениджърският екип и Бьорн Стансвик запазват ръководните си позиции в компанията.

Коментар