Студенти-предприемачи представиха иновативни проекти

23 октомври 2014, София – Млади хора с предприемачески дух се състезаваха за най-добра бизнес идея на събитие в София, организирано от Американския университет в България (АУБ) и Junior Achievement с подкрепата на SAP Labs България. Шест отбора презентираха своите иновативни проекти пред жури с представители от бизнеса, a сред публиката присъстваха и членове на Настоятелство на АУБ. Победителите в състезанието впечатлиха журито със своята идея за почистваща система на соларни панели, благодарение на което спечелиха голямата награда на събитието в размер на 4 500 лв.

Димитър Димитров, представител на SAP Labs България и член на журито, коментира представянето на отборите: “Беше трудно и същевременно много интересно състезание – видяхме много талантливи младежи със страхотни идеи и определянето на победител беше тежка задача за журито. За компания като SAP Labs България, сама по себе си една екосистема, е удоволствие да бъде част от такъв проект. Ние непрекъснато работим с млади хора с добри и иновативни идеи, като се стараем да им помагаме да ги доразвият и доведат до успешен край. Бих желал да спомена, че още от самото начало всички ние от журито знаехме, че ще видим силни екипи, много добри идеи и това, на което станахме свидетели, напълно потвърди нашите първоначални очаквания. Американският университет в България има много добра репутация като университет, който обучава прекрасни студенти и таланти.”

“България ще бъде давана за пример за успех. Академичната среда трябва да бъде много по-различна от тази през 20-ти век. Днешните младежи са много по-различни, очакванията и изискванията им към образованието, което ще получат в университета, са нараснали. АУБ е тук, за да обучава трансформаторите на бъдещето, които да помогнат на България да бъде още по-успешна и конкурентна страна. И тя ще бъде”, заяви на събитието президентът на Американския университет в България Кевин Аспегрен.