Microsoft спира доставките на потребителската Windows 7

В петък, 31 октомври, Microsoft ще прекрати доставките на няколко версии на Windows 7 за търговците на дребно и производителите на компютри. Става въпрос за изданията Home Basic, Home Premium и Ultimate, според официална информация от сайта на компанията.

Персоналните компютри с Windows 7 скоро ще изчезнат от магазините (източник: Microsoft)

Персоналните компютри с Windows 7 скоро ще изчезнат от магазините (източник: Microsoft)

Това обаче не означава, че компютрите с Windows 7 ще изчезнат моментално от пазара. Наличните запаси ще продължат да се продават още известно време, но пускането на нови РС с потребителски версии на Windows 7 ще бъде преустановено в края на месеца.

Нови компютри с Windows 7 Professional, предназначени за корпоративни потребители, ще продължат да се продават поне до края на октомври 2015 г.

По данни на Net Applications, делът на Windows 7 на световния пазар на десктоп операционни системи възлиза на 52,7% през септември 2014 г., докато новите версии Windows 8 и 8.1 имат само 12,3%.

Microsoft настоятелно подканя своите клиенти да преминат към Windows 8.1. Преходът обаче е бавен, тъй като много потребители изчакват появата на Windows 10 през първата половина на 2015 г.

Коментари по темата: „Microsoft спира доставките на потребителската Windows 7”

добавете коментар...

  1. 1

    Win7 до момента е еднствения Вин, който е ОК от пускането на пазара ,без да се налага непрекъснати упдейти. Спират най-стабилния си виндос.

  2. ivan

    az sam s windows xp I izobshto nemi dreme za drugite

  3. андроидчо

    от отдавна съм се отървал от тази болест windows на едната машина съм със убунту 14.04 а на другата минт 17 кде идеални са си 🙂

  4. Мдааа

    Направо си търсят начин как да си намалят дела на Windows… или поне на легалните инсталации.

  5. Anonymous

    След като спрат и Windows 7 ще мина на Linux Ubuntu там поне ще съм сигорен че няма да го спрът а и на всеки 6 месеца има актуализации. Windows сами ще се погребът ако спрът 7-цата всепак 8-8.1 за нищо нестават освен за таблети.

  6. ?

    Това е голяма идиотия, да спрат да продават Windows 7, преди да са пуснали Windows 10.

Коментар