HP намалява разходите за съхранение на данни

Лесен за управление виртуален дисков масив за съхранение на данни представи на българския пазар корпорацията HP. Решението е разработено специално за средни предприятия, които желаят да намалят разходите си и сложността на работа с мрежи за съхранение на данни (SAN).
HP StorageWorks 4400 Enterprise Virtual Array (EVA4400) съчетава висока производителност с възможности за виртуализация и професионален софтуер за администриране.
Според независими тестове, цитирани от HP, ИТ мениджърите прекарват до 75% по-малко време в управление на EVA, заради по-лесната употреба на системата в сравнение с конкурентни масиви. Средните предприятия, които въведат виртуализация на сървърите, могат да намалят разходите си за съхранение на данни и да опростят консолидацията, използвайки EVA4400.
В неотдавнашно изследване на настоящите и бъдещите потребители на виртуализация, направено от анализаторската фирма Enterpise Strategy Group, 28% от запитаните са заявили, че планират да въведат виртуализация на сървъри през следващите шест месеца, а 42% планират това да стане през следващата една година.
EVA4400 разполага с ключови функции за виртуализация, които досега се предлагаха само с масиви от висок клас. Такава е например двойно дублираната хардуерна архитектура, която поддържа локален и отдалечен софтуер за репликация. Това премахва единичните точки на прекъсване и гарантира максимално време на наличност.
Администрация на съхранението на данни може да се извършва със софтуера HP StorageWorks EVA Dynamic Capacity Management (DCM). EVA4400 е подходящ за работа със сървъри HP BladeSystem, HP ProLiant и HP Integrity. Решенията на негова база се интегрират с най-разпространените предложения за средни предприятия, вкл. Microsoft Exchange, SQL, JD Edwards EnterpriseOne, Oracle E-Business Suite, SAP, VMware и HP PolyServe Scalable NAS.
HP обяви и пускането на HP StorageWorks 8Gb Simple SAN Connection за потребители, планиращи голям SAN растеж. Компанията предлага най-новата Fibre Channel (FC) технология за EVA4400 на същата цена като 4Gb FC.
Портфолиото Simple SAN Connection включва софтуер за по-лесно управление, 8Gb суич с 20 порта и PCI Express FC адаптер към шината на хоста (HBA). Еднопортовият 8Gb HBA адаптер предлага пропускателната способност на 4Gb HBA адаптери и включва нови функции за виртуализация и адаптивно управление на захранването.

Коментар