HP показа необикновения компютър Sprout

На външен вид Sprout прилича на обикновен РС моноблок с голям сензорен панел на мястото, където обикновено е клавиатурата

На външен вид Sprout прилича на обикновен РС моноблок с голям сензорен панел на мястото, където обикновено е клавиатурата

Както се очакваше, HP показа вчера иновативния компютър Sprout – творческа работна станция на база Windows 8.1 и интегрирано устройство Illuminator, което обединява проектор, камера и система Intel RealSense 3D за създаване на цифрова версия на физически обекти.

На външен вид Sprout прилича на обикновен РС моноблок с голям сензорен панел на мястото, където обикновено е клавиатурата. Подобна система ще позволи на дизайнерите да смесят реалността със своето въображение, а на геймърите – да използват реални обекти в игрите. Sprout може да проследява движението на ръката пред 32-инчовия Full HD екран, като така прави възможно управлението с жестове.

Ключов компонент на Sprout е блокът HP Illuminator, надвиснал над екрана. Той се състои от 14,6-мегапикселова камера, система Intel RealSense 3D за цифрово пресъздаване на реални обекти и DLP проектор с резолюция 1024х767, който показва интерфейс и графика на работната област. Illuminator включва и обикновена лампа.

Работната област представлява 20-инчов мултисензорен панел с поддръжка на 20 едновременни докосвания и със защитена матова повърхност, на която се поместват обектите за цифровизиране.

Sprout разчита на процесор Intel Core i7-4790S, допълнен с 8GB оперативна памет, дискретна графика Nvidia GeForce GT 745A с 2GB видеопамет и хибриден диск с капацитет 1TB. Налични са още 1MP камера, два порта USB 2.0 и два USB 3.0, четец на карти SDXC, изход HDMI, гигабитов мрежов контролер, безжични модули Wi-Fi a/b/g/n и Bluetooth 4.09, два микрофона, високоговорители и перо Jot Pro от Adonit, което се закрепва с магнит отстрани на компютъра.

Предвидени са и специализирани приложения като StoryProducer DreamWorks Edition за анимации, Crayola Color Draw & Sing – пакет от виртуални инструменти за творчество, PowerDirector – проекционен интерфейс за редактиране на видео, игри и софтуер за създаване на персонажи.

Комплектът с цена 1900 долара включва също традиционни средства за въвеждане на данни и управление като безжична клавиатура и мишка. Продажбите ще започнат в САЩ на 9 ноември.

Коментар