Българин спечели голяма награда в „eSkills for jobs 2014”

Любомир Янчев получава наградата от Пьотр Плута, Cisco по време на церемония в Рим

Любомир Янчев получава наградата от представителя на Cisco Пьотр Плута на церемония в Рим

Любомир Янчев, студент първи курс „Информационни технологии” в НБУ, е победител в категорията „Young Digital Talent” на европейското състезание „eSkills for jobs 2014”. Той бе отличен за проекта си „Компютерен анализ на изображения от имунохистохимия” по време на заключителната конференция в Рим.

Наградата e еднодневно посещение на „Cisco live” в Милано през януари 2015 г., лични срещи с ВИП представители на компанията, покана от местния офис за срещи с мениджъри на високо ниво и техническо демо.

„E-skills for jobs 2014” е проект на Digital Europe и EuropeanSchool.net, който се реализира едновременно във всички страни-членки на ЕС. Изпълнител в страната ни е Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ).

Националните асоциации имаха право да подават кандидатури в 4 от общо 5 категории: Young Digital Talent, Digital citizenship, Outstanding use of ICT for teaching и Digital Entrepreneurship. За тях бяха подадени 117 кандидатури от 30 страни, участващи в проекта. За петата категория – „Most active job seeker” – кандидатури се подаваха от Telecentre Europe.

БАИТ направи номинациите си на база на най-добрите резултати от конкурса „Наградите на БАИТ 2013”. „И четирите български номинации бяха много силни и сме изключително щастливи, че наш представител успя да вземе голямата награда в една от категориите”, коментираха от асоциацията.

Коментари по темата: „Българин спечели голяма награда в „eSkills for jobs 2014””

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Браво продължаваите Българи велики все така да ни радвате 😉

Коментар