Acer Iconia Talk S – компактен таблет с функция на телефон

Таблетът Acer Iconia Talk S има два слота за SIM карти и може да се ползва като телефон

Таблетът Acer Iconia Talk S има два слота за SIM карти и може да се ползва като телефон

Acer обяви нов модел компактен таблет, с помощта на който потребителите могат да извършват и телефонни разговори. Наличието на подобна функция е отразено в името на устройството – Acer Iconia Talk S.

Таблетът има 7-инчов екран с IPS матрица и резолюция 1280×720 пиксела, както и две камери – основна 5MP и предна 2MP за селфи и видеоразговори.

Iconia Talk S стъпва на четириядрен 64-битов процесор Qualcomm Snapdragon 410 с тактова честота 1,2GHz и графично ядро Adreno 306, допълнени от 1GB оперативна памет и 32GB вградена флаш памет, която може да се увеличава с microSD карти до 128GB.

Acer Iconia Talk S предоставя 7-инчов екран с IPS матрица и резолюция 1280?720 пиксела

Acer Iconia Talk S предоставя 7-инчов екран с IPS матрица и резолюция 1280×720 пиксела

Таблетът е оборудван с батерия 3780 мАч, има вграден LTE модем и два слота за SIM карти. Устройството идва с операционна система Android 4.4 KitKat, но вградената в процесора поддръжка на 64-битови инструкции позволява обновление в бъдеще до Android 5.0 Lollipop.

Acer Iconia Talk S ще излезе първоначално на пазара в Тайван на цена около 250 долара. Засега няма информация за плановете на компанията за останалите пазари.

Коментар