Кибератаките ще намалеят през 2015 г.

Мобилните устройства ще станат най-голямата мишена за хакерите през следващата година

Мобилните устройства ще станат най-голямата мишена за хакерите през следващата година

Спад на кибератаките срещу персонални компютри и мобилни устройства през 2015 г. прогнозира компанията за сигурност Websense. Същевременно обаче сложността на кибератаките ще нараства и те ще стават по-целенасочени.

Много мобилни устройства използват системи за автоматичен вход, което позволява на киберпрестъпниците да крадат данни за акаунтите на потребителите. Получавайки лична информация за идентифициране (PII), те могат да се възползват от нея на по-късен етап.

Websense очаква също повишена активност на киберпрестъпността в сектора на здравеопазването, тъй като откраднатите медицински данни могат да се използват за различни типове атаки и мошеничества. Тази тенденция е обусловена от привеждането на информацията за пациентите от хартиен в цифров формат.

Мобилните устройства ще станат най-голямата мишена за хакерите през следващата година, тъй като през тях е възможен достъп до облачни корпоративни услуги и сайтове, на които се съхраняват ценни данни.

Като цяло, въпреки очаквания спад в обема на кибератаките, светът се намира на прага на кибервойна, в която ще бъдат въвлечени не само развитите страни, но и развиващите се, предупреждава Websense.

Коментар