eMag ще обжалва глобата, наложена от КЗК

eMag счита, че наложената от КЗК глоба е необосновано висока

eMag счита, че наложената от КЗК глоба е необосновано висока

Онлайн търговецът eMag.bg ще обжалва глобата, наложена от Комисията за защита на конкуренцията по повод промоционална кампания „Черен петък” 2013 г. и кампания „1+1 гратис Tassimo”.

Компанията счита, че глобата е необосновано висока и не отговаря на цитираните в решението нарушения. В официално изявление, разпространено до медиите, eMag посочва, че с кампанията „Черен петък” е дала възможност на потребителите у нас да се възползват от добри цени и услуги.

„Подобни шопинг кампании са печеливши както за купувачите, които се възползват от добрите сделки, така и за местната икономика. Считаме, че такива силни кампании създават добра конкурентна среда, защото карат останалите компании да предлагат по-добри условия и цени”, посочват от търговеца.

По-рано днес КЗК разпространи съобщение, че налага две глоби на eMag на обща стойност над 750 хиляди лева. Комисията е провела разследва по сигнал от потребител и е установила нелоялна конкуренция от страна на онлайн търговеца.

Коментари по темата: „eMag ще обжалва глобата, наложена от КЗК”

добавете коментар...

  1. Йордан

    Като чета коментарите стигам до извода, че аз съм единственият човек в цяла България, който е доволен от услугите на Emag. Няколко пъти съм пазарувал от тях, цените на купените стоки бяха с поне 20% по-евтини от който и да било друг магазин. А освен това и доставката е безплатна.

    А и днес някои стоки бяха с убийствено добри цени. Да, наистина някои продукти са на малко по-високи цени. Но за сметка на това продуктите, които са на промоция, са си много на оферта.

  2. sda

    глобата им е малка, вмеждупрочем… трябва да обжалват за по-висока

  3. sda

    това е глоба за миналата година, причината е, че завишиха цените на продуктите си с 50% и после ги пуснаха на промоция – 40%
    тази година тенденцията е същата, само дето започнаха плавно повишаване на цените от юли/август насам – с до 100% на някои продукти

  4. :)

    Много съм притеснен за емаг … сега ще вземат да вдигнат цените и за другият “Черен петък” пак няма да си купя нищо :))))))))

  5. Tutmos

    ‘псулютно, т’ва Имаг го дъвчат на всеки 5 мин, а на всеки кръгъл час го заклеймяват, и така в цикъл. Поне да сложат надпис че е платено съобщение, кво толкова ни го пробутват!

  6. аман

    цъ цъ цъ голяма реклама днес, голямо чудо, дано поне да са ви платили добре! Кога да очакваме статия за махмурлука и стомашните киселини на ПР-а им?

Коментар