Стив Джобс все още получава патенти

Мнозина упрекват Apple, че се движи по инерция, ползвайки технологичното наследство от Стив Джобс. Подобно мнение се подкрепя и от факта, че покойният основател и лидер на компанията продължава да получава патенти.

Стив Джобс почина през есента на 2011 г., но оттогава досега на негово име са издадени 141 нови патента. Това не е изненадващо, тъй като Джобс участваше лично в повечето разработки на Apple, отбелязва TechnologyReview.

И в момента много от изобретенията на гениалния ИТ предприемач чакат одобрение в Патентното бюро на САЩ под формата на заявки. Голяма част от тях отразяват страстта на Apple да патентова всичко и в най-малките детайли.

След смъртта на Стив Джобс са одобрени по-малко от една трета от общо 458 патентни заявки, в които той е автор или съавтор. Любопитен факт е, че настоящият шеф на компанията Тим Кук няма нито един патент на свое име.

Силата на Тим Кук са финансите, логистиката и стратегическото управление на Apple. Под негово ръководство компанията увеличи двукратно годишните си приходи, които достигат 182 милиарда долара.

Коментар