Прахосмукачките роботи срещат огромен интерес у нас

Близо 72% от хората у нас са запознати с технологията на роботизираните прахосмукачки (източник: LG)

Повечето хора у нас са запознати с технологията на роботизираните прахосмукачки (източник: LG)

Българите имат изключително позитивно отношение към роботизираните прахосмукачки, които най-вероятно ще заменят конвенционалните уреди в домовете ни, сочи ново проучване.

71,5% от хората са запознати с технологията на роботизираните прахосмукачки, независимо от това дали имат такава вкъщи или не, а цели 98% са склонни да търсят сами допълнителна информация за този вид домакински уреди, според проучването на социологическа агенция BluePo!nt по поръчка на LG Electronics България.

Едно от основните предимства на прахосмукачките роботи е самостоятелното почистване на дома (източник: LG)

Едно от основните предимства на прахосмукачките роботи е самостоятелното почистване на дома (източник: LG)

Повечето анкетирани смятат, че роботизираните прахосмукачки нямат големи недостатъци. Като основни предимства на прахосмукачките роботи те посочват ниския шум на работа, самостоятелното почистване на дома с минимални усилия, лесното почистване на филтъра, както и удобството от автоматично презареждане и опциятa за настройване на график за почистване на дома.

За преобладаващата част (2/3) от българите почистването с прахосмукачка е рутинно действие, което дори доставя удоволствие, показа проучване. Едва 12,5% от потребителите са неудовлетворени от прахосмукачката, която притежават.

Проучването показва, че при избор на нова прахосмукачка най-важната характеристика за потребителите е смукателната мощност. Други много важни характеристики са мощността, нивото на шум и вида на филтъра.

Коментари по темата: „Прахосмукачките роботи срещат огромен интерес у нас”

добавете коментар...

  1. :o)

    в 99% от Българските домове ТВА няма как да чисти ефективно.
    Щото има хиляди прагове, ръбове, ниски дивани, фотьойли, секции и прочие.

    Ние да не сме Ню Йорк с техните празни като главите им ателиета без мебели.

    Но проучването е култово…айде да идем в едно село и да почнем да питаме колко % са чували за прахосмукачка робот 🙂 процента ще клони към 0.

  2. Драгомир

    Ама защо да лъжат. Те хората затова са позитивно настроени към продукта – просто защото никога не са имали такъв.

  3. Цветелин

    Лъжат, за да си рекламират тракачките!!! Тракат като разпрани и са подочистачки не прахосмукачки!!! имам такъв боклук преди 3 год и се налага да се чисти ис нормална прахометла!!!

  4. ?

    Да бе да, 98%. Да ви имам изследванията.
    Готов съм да се хвана на бас, че повече от 2% от населението на България не знае какво е прахосмукачка, както и че повече от 2% от населението не знае какво е робот.

Коментар