Уеб радар показва най-големите киберзаплахи

Радарът показва киберзаплахите във вид на кораби – колкото по-голям е той, толкова по-продължителна е атаката

Радарът показва киберзаплахите във вид на кораби – колкото по-голям е той, толкова по-продължителна е атаката

Информация в реално за киберзаплахите по света показва нова уеб услуга на компанията за сигурност Лаборатория Касперски. LOGBOOK систематизира данните за 28-те най-големи целеви атаки, вкл. Червеният октомври, Stuxnet, Icefog, Regin, Darkhotel и др.

По данни на компанията, през 2014 г. целевите атаки са нараснали 2,4 пъти. В последните 12 месеца над 4400 големи организации от 55 страни по света са били атакувани целенасочено от киберпрестъпниците.

Сред жертвите на тази засилена активност са правителствени структури, посолства, енергийни компании, изследователски институти, частни инвестиционни компании и др., сочи статистиката на Касперски.

Радарът показва киберзаплахите във вид на кораби – колкото по-голям е корабът, толкова по-продължителна е атаката. Дължината на следата отразява времето от момента на откриване на първите образци на зловредния код до публикуване на резултатите от изследването, а градиентът съответства на броя на жертвите.

Услугата позволява да бъде проследена връзката между различни кампании и дава подробна информация за всяка от тях – география на заразяванията, брой на потърпевшите, технология за разпространение, цел и характерни особености.

Коментари по темата: „Уеб радар показва най-големите киберзаплахи”

добавете коментар...

  1. Иван

    Красиви картинки и визуализации за технически неграмотни и необразовани хора от министрества и правителства.

Коментар