РС-тата се ползват най-често за игри и програмиране

Програмистите и вманиачените геймъри едва ли биха заменили персоналните компютри с таблети и смартфони

Програмистите и вманиачените геймъри едва ли биха заменили персоналните компютри с таблети и смартфони

Масовото навлизане на мобилни устройства постави под въпрос бъдещето на персоналните компютри. Ново проучване обаче разсейва опасенията за скорошното изчезване на РС-тата и лаптопите.

Потребителите използват най-често компютрите за игри и програмиране, сочат резултатите от проучване на ESET. 21% от анкетираните общо 1000 души наблягат на игрите и едва ли биха се отказали от гейминга с високи системни изисквания в полза на мобилни приложения.

Други 10% от анкетираните използват компютрите най-често за програмиране. Трудно е да си представим, че те биха предпочели да кодират на таблет или смартфон.

9% от потребителите предпочитат да гледат телевизия на своите РС и лаптопи, а 5% да обработват снимки и видео. Но цели 37% от анкетираните не изпитват обективна необходимост от РС или ноутбук, като предпочитат мобилните устройства.

Сценарият „просто седя в интернет” е присъщ на 20% от потребителите, 12% общуват в социални мрежи, 4% пишат текстове, а 1% четат книги на големия екран. Графата „други” занимания е избрана от 18% от потребителите, сочат резултатите от проучването.

Коментари по темата: „РС-тата се ползват най-често за игри и програмиране”

добавете коментар...

  1. :o)

    Много забавни коментари 🙂
    И всичките са малко или много верни 🙂

    Едно е сигурно само – ако 10% от ползвателите на десктоп пц са програмисти, тоя дето е измъдрил проучването да се качва на Емпайър Стейт и да скача без парашут 🙂
    Не съществуват толкова хора, които ползват компютрите за ПРОГРАМИРАНЕ.

    И незнам кой отписва процента на хората, които вкъщи на домашния си компютър работят с офис приложения, тексто обработки, таблици, снимки, видео най-малкото къде да ги гледат…

  2. Rape

    Като се замислите и без интернета на колко много хора им е ограничен и празен живота. До кръчмето, кафенето, некое молче за да се срещнат хората – да се изчукат, жената на приятеля, приятелката на приятеля, съседката и някоя случайна от заведението. Просто като един offline фък-фейсбук. А сега с интернета огромни възможности и голямо покритие и обхват цели градове не е кварталното клубче – за намиране на жени за изчукване.

    С или без компютри хората са си били винаги такива дребни търсещи радости за дребните си душици.

  3. Ванката

    Админ много пропускаш не знаеш колко много сериозни хора има в нета, които работят
    не са само програмистите има и инженери, системни мрежови админи на сървъри и бази от данни, математици, физици, химици, изобщо учени.

    Тези хора са надеждата на човечеството работят заради всички останали мамумуно подобни хора. Ако тези умни и сериозни хора изчезнат – бъдещето на човечеството е обречено да бъде като във филма Идиокрация.

  4. админ

    хайде бе…кой ползва нета за нещо друго освен за комуникация със своето племе от познати ,приятели и колеги (скайпе,фейс)? О да, това са онези “старчета” които четат утрешните новини, тези които работят за първите (програмистите) и банда кибици които не знаят защо са се родили по цял ден се вживяват в някоя електронна игра. Това как ви се струва?

  5. Юзвер

    За всяко нещо си има пазарна ниша. Има достатъчно прости хора на които не им трябват компютри за сериозна работа така ще си живуркат и продават още смарт мобил дебил боклуците.

    Всичко си е в нормата да има спад и насищане на пазара с мобилниците – преди не беше нормална и безумна истерията по mobile как щели убият на 100% PC-та и Laptop-и.

    Няма да се учудя как скоро ще почнат статии с проучвания, че хората работещи само и единствено с мобилни устройства са с по-ниски и ограничени умствени способности.

  6. sda

    pc-тата в това си състояние няма как да изчезнат… колкото и да се напъват, производителите на таблети и фаблети са производители на “фъйс-бук” машини… нищо повече…

  7. лесно е.

    Ще ми се да вярвам, че такава възможност, наистина не съществува в близко бъдеще. Просто не виждам как бизнесът би се отказал от пс-тата и лаптопите.

Коментар