CyberDragon – браузър с повишена сигурност

CyberDragon създава сигурна среда за сърфиране, в която потребителят може да се чувства спокоен, че не е следен и записван

CyberDragon създава сигурна среда за сърфиране, в която потребителят може да се чувства спокоен, че не е следен и записван

CyberDragon повишава сигурността при сърфиране, като блокира автоматично тракери и позволява задаване на правила за разрешаване или блокиране на кукита. Браузърът се разработва като проект с отворен код и е достъпен за сваляне и ползване безплатно.

Повечето уеб сайтове използват тракери, които записват активността на потребителя, за да му предлагат подходящи реклами и съдържание. Въпреки че някои потребители предпочитат да блокират тракерите, не всички браузъри поддържат тази възможност.

CyberDragon решава подобни проблеми, като създава сигурна среда за сърфиране, в която потребителят може да е спокоен, че действията му не се следят и записват. Информацията за открити и блокирани тракери се показва в главния прозорец, без необходимост от инсталиране на плъгини или разрешения.

Потребителят може да скрие идентичността си чрез сърфиране през анонимни мрежи като Tor

Потребителят може да скрие идентичността си чрез сърфиране през анонимни мрежи като Tor

Налични са опции за забрана на JavaScript компоненти, блокиране на достъпа до локалния сторидж и разрешаване на „частно” сърфиране. Когато зарежда уеб страница, браузърът блокира автоматично тракерите и ги показва в специален таб, откъдето могат да се разблокират.

В допълнение, CyberDragon позволява разглеждане и блокиране на кукита, използвани от конкретна уеб страница. По подразбиране, всички кукита са блокирани, с изключение на тези, които са разрешени в предварително зададените правила и глобалните настройки.

Потребителят може да скрие идентичността си (IP адреса), тъй като браузърът позволява извличане на списък с прокси сървъри, които могат да се използват за маршрутизиране на интернет връзката. За разлика от други браузъри, CyberDragon позволява промяна на настройките в движение, без отваряне на няколко прозореца.

Даунлоуд: CyberDragon

Коментари по темата: „CyberDragon – браузър с повишена сигурност”

добавете коментар...

  1. ИМЕ *

    някой ползва ли го???

    някакви отзиви???

Коментар