Двойно по-бърз USB 3.1 ще навлезе през 2015

Спецификацията USB 3.1 поддържа предаване на данни със скорост 10 гигабита в секунда (Gbps)

Спецификацията USB 3.1 поддържа предаване на данни със скорост 10 гигабита в секунда (Gbps)

Чипове и периферни устройства с поддръжка на новия стандарт USB 3.1 ще започнат да излизат на пазара през първата половина на 2015 г. Интерфейсът ще се появи в продукти на Microsoft, Intel, Apple и други водещи компании, пише digitimes.com.

Регулаторните органи на Европа и Китай вече одобриха внедряването на новия USB стандарт. Според тайвански доставчици на компоненти, много лаптопи, планирани за 2015 г., ще имат интерфейс USB 3.1. В частност, нотбуците MacBook от ново поколение ще разполагат със симетричен порт Type C, чиято функционалност не зависи от ориентацията.

Спецификацията USB 3.1 поддържа предаване на данни със скорост 10 гигабита в секунда (Gbps), която е два пъти по-голяма от скоростта на SuperSpeed USB, съответстващ на спецификацията USB 3.0.

Няколко производители от Тайван вече са получили поръчки за производство на чипове с поддръжка на USB 3.1. Очаква се устройства с подобни чипове да навлязат по-осезателно на пазара през второто тримесечие на 2015 г.

Коментари по темата: „Двойно по-бърз USB 3.1 ще навлезе през 2015”

добавете коментар...

  1. ludlud

    И за какво са ти 40gbps това са около 5 GB/s едно бързо ssd което поддържа 10-пъти по-бавни скорости, флаш паметите в телефоните поддържат доста по-бавни скорости ти през usb искаш такива скорости, това usb 3.1 ще поддържа малко над 1 GB/s за днешните технологии е напално достатъчно. При максимално достижима скорост за 1 минута 60GB ще прехвърлиш какво повече искаш?

  2. Васко

    има грешка в новината, последната година в статията трябва да е 2015, а не 2014

  3. Мафани

    Какво те бърка, че било супер новина … за какво ми голям брой не съвместими USB стандартчета и конекторчета + разни адаптери и подобни простотии. ???

    Никакъв смисъл от USB 3.1 да пуснат USB 4.0 на 40 гигабита това ще е супер новина, а не с глупости да ни занимават и усложняват живота с 3.XX вересийки …

  4. юлиян

    Супер новина…

Коментар