БСХ Домакински уреди България направи дарение на училище

Училището в с. Русаля, което получи дарението от домакински уреди Bosch, функционира под формата на пансион, в който живеят деца от предучилищен до 12-ти клас

Училището в с. Русаля, което получи дарението от домакински уреди Bosch, функционира под формата на пансион, в който живеят деца от предучилищен до 12-ти клас

Служителите на БСХ Домакински уреди България дариха уреди на новосъздаденото училище по изкуства и занаяти за деца в неравностойно положение „Димитър Екимов” в с. Русаля, Великотърновско. Следвайки фирмената философия на Група Бош, служителите на БСХ Домакински уреди България решиха да дадат своя принос за по-модерно и качествено образование на децата в неравностойно положение.

Самият основател на глобалния концерн – Роберт Бош, е роден като единадесето от дванадесет деца в Албек, Германия. С визионерското си разбиране за предприемачество, филантропски подход и социална ангажираност през целия си живот той свързва предприемачеството и социалната отговорност по образцов начин. На своите последователи той завещава основните етични принципи на корпорацията, които са валидни и до днес.

Училището в с. Русаля, което получи дарението от домакински уреди Bosch, функционира под формата на пансион, в който живеят деца от предучилищен до 12-ти клас. В допълнение към задължителните общообразователни предмети, учебната програма включва засилено изучаване на изкуства (театър, музика, танц, рисуване), някои от типичните за България занаяти (тъкачество, керамика), както и градинарство и готварство. Успоредно с това, възпитаниците усвояват технически професии, което ще подпомогне по-лесното им реализиране на пазара на труда след завършване на образованието им.

Освен качествено образование, стратегията на училището включва развитие на социални умения, фокус върху индивидуалния потенциал на всяко дете, персонална грижа и създаване на усещане за дом и семейство. Служителите на БСХ Домакински уреди България вярват, че за това ще допринесат и дарените от тях уреди. Защото, както гласи и девизът на Бош, технологичният напредък има смисъл единствено когато допринася за едно по-добро качество на живот.