Българите са наясно с онлайн търговията

Това, което ни различава от Ebay и Amazon е, че ние имаме регионален офис и местни екипи, казва Саад Чима, президент на Kaymu

Това, което ни различава от Ebay и Amazon е, че ние имаме регионален офис и местни екипи, казва Саад Чима, изпълнителен директор на Kaymu

Онлайн търговията в България е на доста добро ниво. Хората имат представа с какво се занимават и знаят как да реализират идеите си по най-добрия възможен начин, заяви Саад Чима, изпълнителен  директор на платформата за онлайн търговия Kaymu, която отскоро оперира и на нашия пазар.

„Днес все още е възможно без присъствие в мрежата да имаш търговия на дребно , но в най-добрия случай това означава пропуснати ползи. В по-широк времеви хоризонт идеята всички търговски обекти да мигрират и в интернет не звучи чак толкова фантастично”, допълни Чима.

По неговите думи, българите изпъкват с голям интелект и потенциал. Въпреки това, голяма част от хората все още се съмняват в сигурността на онлайн пазаруването и го смятат за ненадеждно. Спечелването на доверието на тези хора е една от основните цели на Kaymu.

„Знаем как да достигнем до хората. Това, което ни различава от Ebay и Amazon е, че ние имаме регионален офис, местни екипи, специализираме се в България, имаме обслужване на клиенти в България и работим с местни търговци. Идеята ни е да си закупиш нещо и да го имаш доставено в рамките на 24 до 48 часа”, поясни Чима.

„Ако имаш въпроси, можеш да говориш с български служител и най-важното – нашият модел е обвързан с пазара. Не всеки желае да пазарува чрез кредитна карта, някои хора искат да пазаруват с наложен платеж. Всичко, което правим, е да имаме в предвид особеностите на пазара и да се специализираме и фокусираме върху пазара, на който се развиваме”, каза още изпълнителният директор на Kaymu.

Платформата все още не таксува с комисионна търговците си, а нещо повече – предлага им съвети и уроци как да купуват и продават, като е готова да им помогне и с безплатен онлайн маркетинг. Покупките в Kaymu.bg се заплащат за момента само при доставяне, но през следващите пет-шест месеца се планира въвеждане на още няколко метода, сред които и такъв за безопасни онлайн разплащания.

Kaymu оперира в повече 30 държави по света, основно в Азия, Африка и отскоро в Източна Европа. Компанията е основана в Германия през 2012 г. и е част от инвестиционната група Rocket Internet, която стои зад редица стартиращи фирми в областта на електронната търговия.

Коментар