Coinbase отваря първата борса за биткойн в САЩ

Първата борса за биткойн в САЩ - exchange.coinbase.com - очаква своите клиенти

Първата борса за биткойн в САЩ – exchange.coinbase.com – очаква своите клиенти

В света има много борси за обмен на биткойн (Bitcoin) в реални пари и други криптовалути, но всички те са извън пределите на САЩ. За първи път стартъпът Coinbase ще отвори подобна борса на американска територия.

Новият проект работи на собствения домейн на Coinbase. Компанията се превръща в универсален доставчик на услуги, свързани с биткойн – тя поддържа портфейли, технологии за обработка, новини от света на криптовалутите, а сега добавя и борса, пише Business Insider.

Coinbase е получила разрешение за борсата exchange.coinbase.com от властите на 25 американски щата, вкл. Ню Йорк, като процедурата е отнела пет месеца. От всяка транзакция Coinbase ще взима комисионна в размер на 0,25%, но в първите два месеца от работата на борсата сделките ще бъдат освободени от комисионни.

2014-та година беше сложна за виртуалната валута биткойн, курсът на която претърпя няколко срива. В началото на тази година само за една седмица криптовалутата олекна с 30%, но след това възстанови част от стойността си.

Заедно с Coinbase стартира и още една подобна борса, наречена Gemioni. Двете събития, както и привличането на инвестиция в размер на 75 млн. долара от Coinbase – рекордна за пазара на криптовалути, допринесоха за повишаване на курса на биткойн.

Коментар