ZTE Blade S6 – достъпен 8-ядрен, 64-битов смартфон

ZTE Blade S6 има компактен вид – размери 144х70,7х7,7 мм и дебелина само 7,7 мм

ZTE Blade S6 има компактен вид – размери 144х70,7х7,7 мм и дебелина само 7,7 мм

Смартфоните с 8-ядрени, 64-битови процесори стават достъпна стока на пазара. Китайската компания ZTE, един от големите играчи в мобилната индустрия, въвежда евтин подобен модел с чип от Qualcomm и операционна система Android.

ZTE Blade S6 е проектиран на базата на 64-битов процесор Snapdragon 615 с осем ядра и предоставя 5,5-инчов екран с резолюция HD. Смартфонът се отличава с компактен вид – има размери 144х70,7х7,7 мм и дебелина само 7,7 мм.

Операционната система Android 5.0 Lollipop е надстроена с интерфейс ZTE MiFavor 3.0. Налични са 2GB оперативна памет и 16GB вградена флаш памет, която може да се разширява с помощта на microSD карти.

ZTE Blade S6 е оборудван с две камери – основна 13MP и предна 5MP за селфи и видеоразговори. Устройството поддържа безжични връзки Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac и Bluetooth 4.0, както и работа в мрежи от четвърто поколение 4G LTE.

Интересна особеност е функцията за жестово управление Smart Sense, която позволява на потребителя с движения на ръката да включва фенерчето на смартфона, да зарежда приложение-огледало, да снимка, да пуска музика и др.

ZTE Blade S6 ще се продава от 10 февруари в онлайн магазина AliExpress на цена от 249,99 долара, а в края на месеца ще излезе на международния пазар в цветове сребристо и матово-розово. Смартфонът е оборудван с батерия 2400 мАч.

Коментари по темата: „ZTE Blade S6 – достъпен 8-ядрен, 64-битов смартфон”

добавете коментар...

  1. лесно е

    Прав е Ивката – не може! 🙂

  2. Ивката

    Да, така е! Не работят всичките ядра едновременно, а и също за нищо особено няма да се ползват освен за спец ефекти графика, анимации, флуид дизайн който дава усещането, че всичко тече плавно, бързо и леко като по вода – но е всъщност просто ефекти и нищо повече.

    Много жалко, че на заден план са десктоп компютрите и лаптопите.
    Дори и 16 ядрен смартфон да пуснат ще се ползва 1-2 години и айде на боклука – не може да замени по никакъв начин нормален компютър с нормална операционна система.

  3. Pecata

    Не съм много сигурен, но май 8-те ядра не бачкат едновременно 😉

Коментар