S&T планира да купи няколко руски компании

Американските компании няма да протегнат ръка на руския ИТ пазар, но предприемачите в Европа са настроени дружелюбно, казва Александър Малшаков

Американските компании няма да протегнат ръка на руския ИТ пазар, но предприемачите в Европа са настроени дружелюбно, казва Александър Малшаков (снимка: CNews.ru)

Австрийският системен интегратор S&T AG планира да купи няколко руски ИТ компании през настоящата година.

За целта вече е одобрен бюджет от десетки милиони евро, твърди пред CNews.ru вицепрезидентът на S&T за Източна Европа и ОНД – Александър Малшаков.

S&T си дава сметка, че сложната политическа и икономическа ситуация увеличава рисковете, но компанията гледа оптимистично на перспективата за инвестиции в руски технологии, иновации и ресурсни центрове. Австрийският ИТ доставчик очаква максимална възвръщаемост на вложенията в руски активи, направени през 2015-2016 г.

„Американските компании, по разбираеми причини, няма да протегнат ръка за помощ на руския ИТ пазар. В същото време в Европа, особено в немскоезичните региони, предприемачите са настроени дружелюбно и вярват, че придобитите сега компании в Русия и ОНД с времето ще увеличават цената си. Текущата стагнация на пазара рано или късно ще спре”, казва Малшаков.

Приоретна област за S&T е „умната” обработка на данни. Компанията планира да формира в Русия екипи, които да предлагат индустриални решения за „големи данни”, както и стартъпи за разработки в сферата на „интернет на нещата”.

В момента S&T води преговори с три руски компании, персоналът на които възлиза общо на 400-500 души. Набелязаните за придобиване компании имат експертиза в области като управление на бизнес процеси и бизнес анализи. Предвижда се също създаване на ресурсен център за разработка на софтуер в Русия.

Коментари по темата: „S&T планира да купи няколко руски компании”

добавете коментар...

  1. Щирлиц

    Напред!, Напред! Руските къртици и троянски коне 🙂

Коментар