Смартфоните се устремяват към 6,9 инча

Ръстът в продажбите на големи смартфони е обусловен от успеха на Galaxy Note и iPhone 6 Plus

Ръстът в продажбите на големи смартфони е обусловен от успеха на Galaxy Note и iPhone 6 Plus

Доскоро се считаше за нормално смартфоните да имат диагонал на екрана 4 инча. Ситуацията обаче коренно се промени с навлизането на фаблетите, а рекордните продажби на 5,5-инчовия iPhone 6 Plus затвърдиха окончателно тенденцията смартфоните да стават все по-големи.

Анализаторската компания Juniper Research прогнозира, че в близките години фаблетите ще продължат да наводняват пазара. През 2019 г. се очаква да бъдат продадени над 400 милиона устройства с диагонал на екрана от 5,5 до 6,9 инча, докато през 2015 г. ще бъдат пласирани 138 милиона подобни смартфони.

Ръстът в продажбите на големи смартфони е обусловен от успеха на линията Galaxy Note на Samsung, а по-късно и от взривния старт на фаблета iPhone 6 Plus на Apple. От излизането на първия Galaxy Note през 2011 г. с диагонал на екрана 5,3 инча пазарът на фаблети расте непрекъснато.

Все по-популярни стават устройствата от типа „две в едно”, които обединяват възможности на смартфон и таблет. Заедно с тях расте търсенето и на по-големи екрани. Според анализатори, хардуерът вече е достатъчно мощен, за да се използва в устройства с различни размери и за различни нужди на потребителите.

Дори консервативните потребители от развитите пазари бързо привикват към възможностите на смартфоните с голям екран. В същото време азиатските потребители са много по-отдадени на фаблетите и на практика диктуват развитието на пазара.

Коментари по темата: „Смартфоните се устремяват към 6,9 инча”

добавете коментар...

  1. :-)

    То май смартфоните се ползват все по-малко за телефония 🙂

  2. :o)

    Фаблетът е всичко друго но не и телефон.
    Наречи го таблет с функция разговор или компютър, но не и телефон.
    Може да има много удобства, но е супер неудобен за разговори.

Коментар