Нов телефон на Sony Ericsson идва с поддръжка на HSDPA

Новият компактен телефон G502 допълва линията от модели на Sony Ericsson, специално създадени за работа с мрежата. Телефонът е изпълнен в класически дизайн, има джобен размер и множество спестяващи време функции.
За разлика от предшествениците си, G502 поддържа технологията HSDPA за високоскоростна връзка с интернет. Моделът се отличава с лесни настройки, вкл. и помощник за задаване на незабавен достъп до електронната поща.
G502 осигурява възможности за браузване в широкоекранен режим. Моделът включва последната версия на Google Maps for Mobile за разглеждане на висококачествени сателитни карти, заедно със списъци на местните ресторанти и хотели, допълнени с прегледи и коментари за тях, ако има такива. За навигация е необходимо потребителят просто да въведе начална и крайна точка, за да получи детайлни инструкции как да стигне до дестинацията.
Чрез включване на аксесоара GPS Enabler HGE-100 телефонът се сдобива и с GPS функция. Налично е и приложение за прогноза за времето.
Достъпът до личната електронна поща в движение е максимално улеснен чрез помощника (set-up wizard), който води потребителя през поредица от прости стъпки. Сърфирането в интернет пък е четири пъти по-бързо, отколкото при 3G (UMTS), благодарение на HSDPA скоростите, които поддържа G502. Функция RSS предоставя възможност за директен достъп – само с едно натискане – до често посещавана страница.
G502 е UMTS/HSDPA 2100 и GSM/GPRS/EDGE 900/1800/1900 телефон, който ще бъде наличен в цвят черно шампанско и в блестящо светлокафяво от второто тримесечие на годината.

Коментар