Uber започна бизнес с доставка на храни в Европа

Хората в Барселона вече могат да се възползват от бърза услуга за доставка на храна UberEeats с помощта на мобилно приложение

Хората в Барселона вече могат да се възползват от бърза услуга за доставка на храна UberEats с помощта на мобилно приложение

Технологичната компания Uber, известна с услугата за поръчка на такси през смартфон, обяви в Барселона старта на нова услуга за доставка на храни. Клиентите ще получават поръчаната храна от местни ресторанти в рамките на 10 минути.

Наскоро Uber стартира платформата UberFresh в Лос Анжелис. За дебюта на услугата извън САЩ компанията избра Барселона и ново име – UberEats. Услугата ще бъде налична седем дни седмично за обяд и вечеря, предлагайки дневен подбор от най-добрите ястия от целия град.

За да поръчат храна, потребителите трябва да отворят приложението Uber и да натиснат върху иконата UberEats. Услугата оперира без пари в брой (транзакциите са безкешови) и се проследява чрез GPS, така че клиентите могат да гледат как храната им пристига в реално време чрез приложението. По същия начин работят и останалите услуги на компанията.

UberEats вече е налична в централна Барселона, като се очаква скоро компанията да предложи услугата и в други райони на града. Услугата се реализира в сътрудничество с Plateselector, един от най-популярните сайтове за ресторанти в Испания.

Компанията не е обявила плановете си за по-нататъшна експанзия на европейския пазар. Но едва ли Барселона ще остане единственият  европейски град, в който Uber ще предлага доставка на храна.

Коментари по темата: „Uber започна бизнес с доставка на храни в Европа”

добавете коментар...

  1. Абер

    За 10 минути дръжки. И да летят няма да стане.

  2. :o)

    Въпросът единствено е
    с какво ЮБЕР АЛЕССС ще е по-различно от това , че повечето заведения СИ ПРЕДЛАГАТ безплатна доставка или платена доставка?

  3. Иво

    Все едно сме туземци или някакви пещерняци – щом са тръгнали да ни впечатляват с това какво е смартфон и какво е GPS. Куриерските фирми у нас сигурно не ползват тези технологични чудеса от доста време за проследяване на доставките.

Коментар