Microsoft ще финансира младежки идеи

За пръв път тазгодишният конкурс YouthSpark е отворен за младежи на 13-годишна възраст

За пръв път конкурсът към инициативата YouthSpark се отваря за младежи на 13-годишна възраст

Microsoft стартира онлайн конкурс на инициативата YouthSpark, в рамките на който кани младежи на възраст между 13 и 25 години от цял свят да споделят своите идеи за промяна в техните общности, учебни заведения и в света като цяло.

Конкурсът Microsoft YouthSpark Challenge for Change пита младежите как биха използвали технологиите и ресурсите на Microsoft, за да направят и постигнат повече. Това е глобален конкурс, който вдъхновява социално ангажирани младежи от цял свят и ги мотивира да променят света към по-добро, посочиха от компанията.

За пръв път тазгодишният конкурс е отворен за младежи на 13-годишна възраст. Кандидатурите трябва да са на английски език и ще се приемат до 25 март. Петнадесет финалисти от всяка възрастова група (13-17-годишни и 18-25-годишни) ще спечелят Surface Pro 3 с Office 365.

Петимата, класирани първи във всяка възрастова група, печелят още пътуване до Никарагуа за развиване на лидерски качества и способности за внасяне на промени, 2500 щатски долара в брой, за да превърнат идеите си в реалност, Microsoft Windows Phone и възможност да бъдат застъпници на Microsoft YouthSpark за една година.

След като приключи приемането на кандидатурите, в периода 26 март-5 май 2015 г. съдиите ще изберат 30 финалисти (15 от всяка възрастова група), които ще бъдат поканени да представят видеоклип, в който да споделят повече за идеите си. Всички видеа ще бъдат качени на сайта и в периода 7-14 май 2015 г. Публично гласуване ще определи по петима победители във всяка възрастова група, които ще бъдат обявени на 27 май 2015 г.

Съдиите ще търсят кандидатури, които са креативни и имат потенциала да окажат положително въздействие върху даден социален въпрос. Също така, съдиите ще оценяват как проектите предлагат да се използват технологиите и функционалността на Microsoft за стартиране и осъществяване на социални инициативи.

Всички желаещи да участват трябва да посетят www.Microsoft.com/YouthSparkChallenge и да попълнят формуляра за участие, като опишат идеята си и как технологиите и ресурсите на Microsoft могат да помогнат за постигането й.

Коментари по темата: „Microsoft ще финансира младежки идеи”

добавете коментар...

  1. Бай Танас на кюшето

    Искат да си напазаруват евтино идеи от цял свят – защото могат. И аз купувам такива. Но се придържаам и към народната максима: Глупците имат много идеи – можещите ги реализират.

  2. Фофу

    Много си прав abv . Затова да гледаме родните другарчета, каквото окрадено, право в офшорка и никакви опити за пране. Всичко за децата, внуците, правнуците и т.н. до 9-то коляно.

  3. Драгомир

    Надявам се някои младежи да участват с проект от вида: “Как да инсталираме Linux на Surface Pro 3”.

  4. abv

    Чудят си къде да си харчат милярдите, или да ги изперат

Коментар