Microsoft нахлува в света на Android

Все по-често приложенията на Microsoft ще се срещат на устройства под управление на Android

Все по-често приложенията на Microsoft ще се срещат на устройства под управление на Android

Комбинацията от Android и Microsoft е рядко срещано явление. Световният мобилен конгрес в Барселона обаче даде ясни сигнали за взаимодействие между двата свята.

Водещи производители показаха мобилни устройства под управление на Android и с предварително инсталирани приложения от Microsoft. Несъмнено, много скоро потребителите на най-популярната мобилна платформа ще могат да ползват на воля познатите Windows програми.

Така например, новите смартфони Galaxy S6 и Galaxy S6 Edge на Samsung идват с приложения Skype, OneNote и OneDrive, като заедно с последното потребителите получават безплатно 115GB в облачното хранилище за срок от две години.

Японската корпорация Sony отива още по-далеч. Нейният нов таблет Xperia Z4 Tablet ще се доставя с пакет Office за Android, който излезе по-рано тази година и включва познатите приложения Word, Excel и PowerPoint. Това обаче ще важи само за някои клиенти в Япония, уточниха от компанията МобиСистемс, която е дългогодишен VIP партньор на Sony. Целият останал свят ще получи Xperia Z4 с предварително инсталиран OfficeSuite на MobiSystems.

Xperia Z4 в конфигурация с клавиатура и предварително инсталиран OfficeSuite на МобиСистемс (снимка от MWC 2015)

Xperia Z4 в конфигурация с клавиатура и предварително инсталиран OfficeSuite на МобиСистемс (снимка от MWC 2015)

Според анализатори, това са само първи стъпки от настъплението на Microsoft в полето на Android. Корпорацията от Редмънт има патентно споразумение със Samsung – най-големия доставчик на Android устройства, което предполага, че софтуерът на Microsoft ще бъде инсталиран и на много други смартфони с корейската марка.

Същото се очаква да направят и останалите големи производители на Android устройства. Откакто Сатя Надела оглави Microsoft, компанията дава ясни послания към бизнеса и потребителите, че ще популяризира своите приложения на различни платформи.

Коментари по темата: „Microsoft нахлува в света на Android”

добавете коментар...

  1. :)

    Фофу, защо не спинкаш нощем, дете мое?

  2. Фофу

    Абе я какви титани на мислъта. Как да не ги следят. Драгомир и abv най-вече, всяка дума им следят пустите капиталистически душмани, дето подкрепят разни проекти за деца пък то било, че перат пари и пр. Обаче нашите не спят, разкриха ги.

  3. ??

    …. и за какаво му е?

  4. ??

    Кой пък ви следи вас?

  5. Anonymous

    След всичките скандали с Canonical ще е наивно, да им довериш както телефона, така и настолния си компютър.

    Някои x86 таблети успешно работят с по-сериозни Linux дистрибуции, но при смартфоните въпросът е нерешен.

    Факт е, че в момента няма достатъчно сигурна платформа за смартфони на широкия пазар. Вероятно донякъде CyanogenMod, но не става за корпоративно ползване, по-скоро за любителски занимавки.

    Времената станаха такива, че купуваме от магазина нови хардискове, USB стикове, рутери и какво ли не с вече вградени във фирмуера шпионски модули. Вероятно въпросът със сигурността никога няма да намери решение, тъй като съществува титаничен задкулисен натиск върху цялата IT индустрия, който го предотвратява.

  6. главата ти е бръмбар

    хората си купуват това което им върши работа и което им помага в бизнеса.

    Ако си мислиш че убунту не се следи много грешиш – за справка – амазон и провери в интернет какво казва ричард столман за убунту .. И ЗАЩО НЕ ГО ИЗПОЛЗВА.. 🙂

    не се мисли за по-умен от над 95% от потребителите – (андроид, уиндолс, iphone)

  7. Юзвер

    Още една причина да не ползвам НИТО Windows Phone НИТО Android.
    Ориентирам се към Ubuntu, Firefox os или Tizen.

    Дано на хората им дойде акъла да не си купуват телефони от мобилните оператори с предварително инсталирани боклуци и бръмбари.

Коментар