HP поглъща Aruba Networks за 2,7 млрд. долара

HP купува доставчика на решения за безжични инфраструктури Aruba Networks. Сделката, за която съобщава Блумбърг, е на стойност $2,7 млрд., като цялата сума ще бъде изплатена в кеш.

Съгласно споразумението, HP ще плати на инвеститорите в Aruba по $24,67 за акция, което е с 1% по-малко от пазарната цена на книжата към 27 февруари, когато котировките достигната рекордно висока стойност в последните две години на фона на слуховете за поглъщане.

Очаква се сделката да бъде финализирана през втората половина на текущата финансова година, която за HP приключва в края на октомври 2015 г. Стойността на придобиването заедно с дълговете на Aruba възлиза на почти 3 млрд. долара, отбелязват анализаторите.

Aruba разработва оборудване и софтуер за безжични инфраструктури в компании и на обществени места. HP ще интегрира продуктите на Aruba със своите комутатори, за да предложи по-опростени и сигурни мрежови решения, които ще позволят на бизнеса да изгражда мобилни мрежи от ново поколение.

Покупката на Aruba е най-голямата сделка, която HP сключва от 2011 г. насам. Преди четири години ИТ гигантът от Пало Алто, Калифорния придоби разработчика на софтуер Autonomy за 11 млрд. долара, припомнят анализаторите.

Коментар