Huawei MediaPad X2 – осемядрен фаблет с LTE и два SIM слота

7-инчовият екран на Huawei MediaPad X2 има резолюция 1200x1920 пиксела и широк зрителен ъгъл до 178 градуса

7-инчовият екран на Huawei MediaPad X2 има резолюция 1200×1920 пиксела и широк зрителен ъгъл до 178 градуса

Един от най-вълнуващите продукти на Световния мобилен конгрес (MWC 2015) в Барселона бе фаблетът MediaPad X2 на китайския производител Huawei. Моделът идва с напълно ламиниран 7-инчов ултра HD IPS екран и корпус с дебелина 7,28 мм, осемядрен чипсет с 64-битов процесор, 4G LTE поддръжка и два слота за SIM карти.

Huawei MediaPad X2 се фокусира върху най-важните неща за потребителите – качество на звука при разговор, приложения за социални мрежи, онлайн пазаруване и възможности на камерата. Производителят определя своя нов продукт като най-тънкия 7-инчов фаблет на пазара. Текстурата на авиационния метал му придава изискан бизнес вид.

Устройството съчетава функции на телефон, таблет, навигатор, преносима батерия, мобилна „гореща точка” и цифрова камера, като така създава по-добро свързано преживяване за потребителите.

7-инчовият екран има резолюция 1200×1920 пиксела (гъстота 323 ppi) и широк зрителен ъгъл до 178 градуса. САВС технология автоматично променя яркостта на екрана, за да пести заряд на батерията.

64-битовите 8 ядра A53 в чипсета Kirin 930 работят на тактова честота 2,0GHz. Чипсетът поддържа LTE Cat6 връзка със скорост на изтегляне на данни до 300 Mbps. Вградени са също 64-битов графичен ускорител Mali-T628 и микроядро i3 за впечатляващи 3D игри. Чип Smart PА и DTS съраунд технология обезпечават филмово качество на звука.

Huawei MediaPad X2 е оборудван с литиево-полимерна батерия с капацитет 5000 мАч, която осигурява целодневно интензивно използване на устройството. Притежателите на фаблета могат да гледат онлайн видео до 12 часа, да сърфират в интернет в продължение на 15 часа или да слушат 60 часа музика през слушалки с едно зареждане.

Предвидени са две камери – основна с резолюция 13MP с режим за промяна на фокуса след заснемане, функция за бързо снимане и системи за прецизно определяне на фокуса и експозицията, както и предна камера 5MP с бленда F2.4 и широкоъгълна 22мм оптика за панорамни селфита.

Huawei MediaPad X2 идва с модули за Wi-Fi и 4G комуникации. Технология Dual-MIC намалява шума и гарантира високо качество на разговорите за бизнес потребители.

Моделът ще се предлага в стандартна версия с 2G RAM и 16GB вградена флаш памет със сребърно титаниево тяло и в премиум версия с 3GB/32GB с цвят розово злато. По-късно компанията ще обяви датите за пускане на пазара и цената на фаблета.

Коментар