DirectX 12 в Windows 10 ще подобри осезаемо игрите

Очакваната нова операционна система Windows 10 ще подобри значително геймърското изживяване, благодарение на вградената технология DirectX 12. Разработчиците обещават по-качествено изобразяване на триизмерна графика, в сравнение с DirectX 11.

Освен това новата технология обещава да увеличи съществено производителността на графичната подсистема и видеогрите. На геймърската конференция GDC 2015 представители на Microsoft съобщиха, че ръстът в производителността при игри с използване на DirectX 12 ще достигне 20%, спрямо DirectX 11.

За геймърите подобно подобрение означава отлагане на покупката на нов графичен хардуер, който да съответства на нуждите на съвременните игри – досегашните им системи ще предложат ускорение при работа под Windows 10.

Нещо повече, DirectX 12 ще излезе и за платформи Windows 8 и 8.1, като съществува малка вероятност новата технология да се появи и за Windows 7. Очаква се обаче много потребители да мигрират към Windows 10, след като по-рано Microsoft съобщи, че ще предложи възможност за безплатен ъпдейт до новата ОС от версии Windows 7, 8 и 8.1.

DirectX 12 ще доведе и до по-ниска консумация на енергия от процесора и графичната система, което е особено важно при игри на лаптопи и на РС с по-слаби захранвания. Intel наскоро потвърди, че Windows 10 намалява консумацията на хардуера с около 16%, спрямо конфигурации с DirectX 11.

Коментари по темата: „DirectX 12 в Windows 10 ще подобри осезаемо игрите”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Mi na men igrite ne mi trugvat

  2. FX

    admin, в грешка си, видеокарти на AMD от серия AMD Radeon™ HD 7000 series graphics нагоре ще поддържат DirectX 12.
    Алилуя, да живеят “информирани” типове като теб.

  3. Myst

    То WIN10 е безплатен за всички със легален 7/8/8.1. Мухи какво си тръгнал да го копуваш.

  4. :-)

    Нов джам, нов дайректХ, нови обещания за невиждано, нов хардуер …..хъм това май го чувам/виждам със всяка нова версия на операционката.

  5. Mozo

    Да, бе, направо започвама да даунгрейдваме вече.

  6. Мухи

    Много лесно се залепихте и хванате на маркетингови пропаганди. Хайде да купуваме новия Windows с нов бъгав хардуер, който работи само на MS win.

  7. потребител

    Това са добри новини.

  8. admin

    …а кои графични контролери ще го поддържат пълноценно? Само тези от 2016 нагоре 🙂
    Алилуя, да живее потребителят шаран.

  9. Ghost

    Але луя стана чудо ….

Коментар