avast! 4 Home Edition – безплатен антивирус за дома

avast! 4 Home Edition е утвърден антивирусен софтуер за компютърни системи под Windows. На сравнителните ревюта на Virus Bulletin три поредни години той показва най-добри резултати.
avast! Home Edition включва следните компоненти:
On Demand Scanner – сканиране за вируси по заявка – просто изберете какво и по какъв начин искате да сканирате и натиснете бутона Play.
On Access Scanner – резидентно сканиране на всички файлове, които се отварят, четат и записват и наблюдение на опасни действия на вируси с възможност за блокиране на базата на тип поведение. 
E-mail scanner – лесно се интегрира с повечето програми за електронна поща и проверява входящи и изходящи съобщения; извършва евристичен анализ на съдържанието на пощата за защита срещу нови „червеи“. 
Network Shield – сканира мрежовия трафик за зловреден код, с някои функции на защитна стена.
Резидентна защита за чат (MSN Messenger, ICQ) и P2P програми (напр. Kazaa, DirectConnect).
Boot Time Scanner – сканира дискове по същия начин и същото време, както Windows CHKDSK (само за NT/2000/XP).
Explorer Scanner – десен клик върху обект позволява сканирането му.
Screen Saver Scanner – сканира съдържанието на компютъра през почивката.
Virus Chest – безопасно изолирана папка за съхранение на инфектирани, съмнителни и дори някои системни файлове, с цел възстановяването им.
Версия 4.6 добавя Web Shield, NNTP (Newsgroup) Scanner, Lower Memory Footprint и още три езика. Продуктът се актуалиризара редовно поне два пъти седмично и до един-два часа в спешни случаи при поява на нов вирус.
avast! 4 Home се предлага на 32 езика, включително български. Първоначално се изтегля напълно функционална демо версия, валидна за 60 дни. След регистрация по имейл се праща ключ за безплатен лиценз.
Поддържана ОС: Windows
Официална страница:
www.avast.com
Даунлоуд
: www.avast.com/eng/down_home.html

Коментар