Kaspersky Phound – пази при кражба на Android устройства

Kaspersky Phound! дава възможност за отдалечено управление на портативни устройства и данните в тях

Kaspersky Phound позволява отдалечено управление на Android устройства и данните в тях

Антивирусната компания Лаборатория Касперски пусна безплатно приложение за защита на изгубени или откраднати Android устройства – смартфони и таблети, като целта е да се предотврати достъпът до данните от страна на злонамерени лица.

Kaspersky Phound дава възможност за отдалечено управление на портативни устройства и данните в тях през портала My Kaspersky. В случай  на загуба или кражба на устройство, неговият собственик може да включи звуков сигнал, да блокира устройството и да установи неговото местоположение на картата с помощта на GPS, GSM или Wi-Fi мрежа.

За по-лесно намиране на устройството, Kaspersky Phound позволява на потребителя да направи отдалечено снимка с камерата или да изпрати на екрана съобщение с молба да му бъде върнат смартфонът.

В допълнение, Kaspersky Phound позволява отдалечено изтриване от устройството и SD картите на всички лични данни: контакти, съобщения, снимки и друга информация, както и връщане към фабричните настройки. Приложението се разпространява безплатно на осем езика от онлайн магазина Google Play.

Даунлоуд: Kaspersky Phound

Коментар