Стартира второто издание на класацията „Новатори в образованието”

За втора поредна година класацията „Новатори в образованието” на портала за образователни новини Uchi.bg ще определи българите с най-значим принос за позитивна промяна в образованието ни. От 25 март всеки ще има възможност да номинира личност, чиито дейност и проекти са допринесли за развитието на българската образователна система.

Кои са новаторите, внасящи позитивна промяна в българското образование, създаващи нови обучителни методи и иновативни решения за по-ефективно преподаване? Кои са новите технологии и методи на преподаване, които ще направят учениците по-подготвени за живота и уверени личности? Това са въпросите във фокуса на второто издание на образователната класация.

Тази година организаторите включват в регламента нова категория, която ще отличи най-харесвания от публиката образователен проект. Всеки кандидат ще има както свой профил в образователния портал Uchi.bg, така и присъствие в социалната мрежа на медията. Личността, събрала най-много харесвания в социалната мрежа, ще спечели приза „Новатор в образованието – награда на публиката”.

Кандидатури за класацията ще могат да се предлагат както от журито на конкурса, така и от всеки български гражданин. Това ще става чрез изпращане на кратко резюме за постиженията на предлаганите кандидати в образователната сфера на адрес: info@uchi.bg. Крайният срок за участие е 25 април, включително. Изпратената номинация подлежи на предварително одобрение, а всички допуснати до участие кандидати ще бъдат оценявани от журито на класацията, съставено от представители на образователната система, технологичния сектор, предприемаческите среди и журналисти с дългогодишен опит в сферата на образованието и технологиите.

Крайната подредба в класацията ще определят критериите: иновативност (в каква степен дейността на кандидата е новаторска), позитивен ефект (целта е да бъдат оценени нововъведенията, които имат наистина положителен ефект върху образованието) и мащаб (колко е значима и на каква част от обществото е полезна дейността на кандидата).

Всички участници, както и всички оценки на журито, ще бъдат публикувани на страницата на портала Uchi.bg. Резултатите от второто издание на класацията ще бъдат обявени официално на 24 май.

Повече информация за класацията „Новатори в образованието” е достъпна на адрес: http://uchi.bg/novatori/