Chrome ще компресира данните и на десктоп РС

Бета версия на плъгина за компресиране Data Saver вече е налична в Chrome Web Store

Бета версия на плъгина за компресиране Data Saver вече е налична в Chrome Web Store

Google планира да приложи и на десктоп компютри технологията за компресиране на данни в браузъра Chrome за мобилни устройства. Вече е налична бета версия на плъгина Data Saver в магазина за приложения и разширения Chrome Web Store.

Още от март 2013 г. Google предлага на потребителите на Chrome за Android и iOS възможност да икономисат трафик чрез компресиране на данните. Сега същата опция става достъпна и за настолната версия на най-популярния браузър в света.

Принципът на работа на плъгина се свежда до предварително изпращане на заявените данни на сървър на Google, където те се компресират. По този начин потребителят може да спести от скъпия мобилен трафик.

Както и при мобилната версия на Chrome, технологията за компресиране в настолния браузър се активира при работа със защитени с SSL сайтове или при използване на табове, отворени в режим инкогнито.

Технологията за компресиране не е новост при сърфиране в интернет през прокси сървъри. Много потребители на Chrome вероятно ще се възползват от директното предложение на Google, особено в случаи, когато работят с ограничена интернет връзка.

Даунлоуд: Data Saver

Коментари по темата: „Chrome ще компресира данните и на десктоп РС”

добавете коментар...

  1. Mozo

    Това Опера го има от сто години. Тия от криха топлата вода.

Коментар