Български екип обещава достъпна виртуална реалност

Българската стартираща компания Intugame си поставя амбициозна цел да направи виртуалната реалност достъпна за всички. Двама млади предприемачи – Краси и Георги – стартират Intugame преди малко повече от 6 месеца и вече имат прототип на софтуер, който трансформира плоския сигнал от компютъра в стереоскопичен 3D образ и го изпраща към екрана на телефона.

По този начин потребителите могат да играят любимите си PC игри във виртуална реалност (VR) или да гледат 3D филми, като това ще им струва 10 пъти по-малко средства отколкото биха дали за най-популярното решение в момента – Oculus Rift, тъй като технологията на Intugame използва устройство, което повечето хора вече притежават – смартфон.

Следващия вторник компанията организира събитие в софийския офис на Launchub, на което всеки посетител ще може да изпробва какво е усещането да играе с иновативния софтуер. Разработката Intugame VR в момента набира средства в платформата за обществено финансиране Indiegogo, като поставената цел е 20 000 долара.

Коментари по темата: „Български екип обещава достъпна виртуална реалност”

добавете коментар...

  1. AlfaBeta

    Все едно няма достатъчно глупости за губене на време измислени вече..
    Толкова труд се влага та да се зомбира все повече и повече обикновения потребител..
    Я вземете го вложете този акъл за нещо наистина полезно за хората.

    Виртуален свят.. Пфф.

  2. Краси Николов

    Google Cardboard e един от headset-ите, които поддържаме. Той е най-евтин и най-достъпен. Също така с най-ниско качество: има по-малък field of view, през процепите на картона влиза светлина, не може да се настройва фокусното разстояни и т.н. На пазара има опции за около $20, които дават страхотен experience.

    Запознати сме с Trinus Gyre и сме го разглеждали много подробно. На практика това е проект, разработван от 1 indie developer, който се е постарал много. За жалост неговото решение е направено по най-простия начин, който и на нас ни хрумна първата седмица, след като започнахме проекта.. Бързо разбрахме, че подобно решение е ограничено откъм скалируемост и бързодействие. Много от нашите потребители потвърдиха, че нашето решение е по-бързо е от Trinus и има по-малко latency.

    Скоро ще пиша по-подробно за плановете ни за развитие на приложениието и как това ще се отрази на VR experience-a.

    Поздрави,
    Краси

  3. vilidaf

    Това вече е възможно с google cardboard и Trinus Gyre. Cardboard – около 10-11 лв, а Trinus Gyre, пълнофункционалната версия за телефон, е 10,54 лв. Ако българите предложат по-евтин вариант ще е страхотно.

Коментар