Google удължи поддръжката на Chrome за Windows XP

Комбинацията от Windows XP и браузър Chrome все още е доста популярна сред потребителите на персонални компютри

Комбинацията от Windows XP и браузър Chrome все още е доста популярна сред потребителите на персонални компютри

Потребителите на Windows XP ще могат да разчитат на актуален браузър Chrome поне до края на настоящата година, след като Google удължи срока за поддръжка на своя продукт.

Microsoft пенсионира Windows XP преди една година, но операционната система продължава да се ползва от около 17% от потребителите на компютри по целия свят. Ето защо много разработчици на приложения удължават поддръжката на своите продукти за XP, така че потребителите да разполагат с актуалните и сигурни версии.

Преди половин година Google обяви, че ще пуска регулярни ъпдейти на Chrome за Windows XP до април 2015 г. Компанията се надяваше този срок да бъде достатъчен за потребителите да мигрират своите Windows XP системи към по-нови версии.

Сега обаче Google реши да удължи поддръжката на Chrome за Windows XP с още девет месеца, т.е. до края на годината, тъй като все още огромен брой потребители ползват тази комбинация от операционна система и браузър на персоналните си компютри.

Коментари по темата: „Google удължи поддръжката на Chrome за Windows XP”

добавете коментар...

  1. Saevar

    тоя chrome а и firefox са такива троянски коне че нямам думи само отворете 1 от тях без да отваряте уеб сайт и отворете конзолата и напишете в нея (ако сте на линукс) watch netstat -ntpu и гледайте кво става (ако сте с windows без watch) веднага се свързват към айпита на гугъл, facebook.net, амазон, акамай и още няколко дата центъра без дори да сте отворили някой уеб сайт, изводите може да си ги направите сами …

  2. Нан

    Спокойно след като спре поддръжката от Chrome за Windows XP – ще продължи да си работи много по-добре Firefox 🙂

Коментар