Пропадна мега сделката между Comcast и Time Warner

Сливането на двата най-големи кабелни оператора в САЩ изглежда няма да се състои

Сливането на двата най-големи кабелни оператора в САЩ – Comcast и Time Warner – изглежда няма да се състои, заради проблеми с регулаторните органи

Американският кабелен оператор Comcast обяви днес, че прекратява плана си за сливане с Time Warner Cable на стойност 45,2 млрд. долара, поради съпротива от страна на регулаторните органи на САЩ.

„Бихме искали да доставим нашите страхотни продукти в нови градове, но ако правителството не се съгласи, може да сe оттеглим”, заяви главният изпълнителен директор на Comcast – Брайън Робъртс.

Още вчера се разчу, че сделката се разпада, като източниците се позоваваха на нарастващите опасения на Comcast от регулаторните органи. Сливането на двата най-големи кабелни оператора в САЩ би създало доставчик на платена телевизия с около 30 милиона абонати и контрол върху 40 процента от широколентовия достъп до интернет.

Толкова много власт в ръцете на една компания може да повлияе на разпределението на видео съдържанието и да попречи на конкуренцията от интернет компании като Netflix, които предлагат поточно видео през широколентови мрежи, коментира CNET.

Коментар