Nokia-Китай: Връщаме се на пазара за смартфони

Китайски мениджър на Nokia потвърди слуховете, че компанията планира завръщане на пазара за смартфони

Китайски мениджър на Nokia потвърди слуховете, че компанията планира завръщане на пазара за смартфони

Слуховете, че Nokia ще се завърне на пазара за смартфони през следващата година, бяха потвърдени от висш мениджър на компанията. Веднага щом условията по договора с Microsoft позволят, Nokia ще се включи отново на мобилния пазар.

Шефът на китайското подразделениe на Nokia Майк Уанг твърди пред AndroidHeadlines.com, че компанията действително ще се върне в играта и това ще стане през третото или четвъртото тримесечие на 2016 г.

Предполага се, че Nokia няма да пуска устройства с Windows, като вместо това ще заложи на операционна система Android. Едва ли компанията ще експериментира повече с платформата на Microsoft и вероятно ще предпочете да работи с най-популярната мобилна ОС.

Майк Уанг твърди, че бъдещите смартфони на Nokia ще се произвеждат в завод в китайската провинция Съчуан. Там ще бъде разположен и глобалният център за изследвания и разработки на компанията.

Към момента няма повече подробности относно плановете на Nokia за завръщане на пазара за смартфони. По-рано се появиха информации, че Nokia единствено ще разработва устройствата, а производството и продажбата им ще бъдат възлагани на външни компании.

Коментари по темата: „Nokia-Китай: Връщаме се на пазара за смартфони”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Журналистическа партенка.

  2. Ivan

    Nokia forever

  3. Ramiress

    Умътсена, да, но не и мъртва.

  4. аз

    Аз пък веднага ще си купя тяхно устройство.

  5. Мда

    Да, това ще бъде като вече умрял да се завърни. Едни почти мъртви зомбита ще са он Nokia. Марката отдавна е омърсена и мъртва.

Коментар