Turing Phone – смартфон с повишена сигурност

Смартфоните Turing Phone общуват по защитен канал с много високо ниво на сигурност

Смартфоните Turing Phone ще общуват по защитен канал с много високо ниво на сигурност

Компания, създадена в чест на британския математик и криптоаналитик Алън Тюринг, лансира смартфон с повишени здравина, надеждност и сигурност. Моделът Turing Phone, разработен от Turing Robotic Industries, съдържа криптографски чип, който кодира и декодира всички данни.

Потребителите могат да разчитат на защитена връзка, когато от двете страни на линията има Turing Phone устройства. Ако един от телефоните е обикновен, тогава предимствата на Turing Phone по отношение на сигурността не могат да се проявят.

Разработчикът поставя акцент и върху корпуса на смартфона. Използвана е сплав, наречена „течен морфин” (liquidmorphium), за която се твърди, че е по-здрава от стомана. Материалът се явява аморфна сплав от цирконий, мед, алуминий, никел и сребро.

Turing Phone, за който съобщава CNET, предоставя 5,5-инчов екран с резолюция Full HD 1080×1920 пиксела, основна 13MP камера и предна 8MP камера за селфи. Моделът разчита на четириядрен процесор Qualcomm Snapdragon 801, допълнен с 3GB оперативна памет и 64 или 128 GB вградена флаш памет.

Здравият и сигурен смартфон на Turing Robotic Industries идва с операционна система Android 5.0 Lollipop, батерия с капацитет 3000 мАч и поддръжка на LTE. Turing Phone ще излезе на пазара на 10 август с цена от $740 за модел с 64GB памет и $870 за вариант със 128GB.

Коментар